Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2019-04-09: Klimatpositiv en av 2019 World Changing Ideas

Fast Company tillkännagav den 8 april vinnare och finalister i ”2019 World Changing Ideas Awards”. Utmärkelsen är till för att hylla satsningar som innebär ett skifte till en mer hållbar och rättvisare framtid. MAX klimatpositiva meny utsågs till finalist i kategorin ”General Excellence”.

2019-04-04: MAX följer RON:s beslut och slutar använda formuleringen "Varje tugga…"

Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON) har meddelat sitt beslut med anledning av anmälningar av en reklamfilm från MAX. RON anser att reklamfilmens formulering ”Varje tugga hjälper till att förbättra jordens klimat” är otydlig. MAX har sedan tidigare slutat att använda den aktuella formuleringen i reklamfilm och fasar även ut den i övriga sammanhang. 

2019-04-01: Den 10 april öppnar efterlängtade MAX på Medis

Den 10 april slår man upp portarna till den efterlängtade burgarkedjans tillskott på Södermalm – Medborgarplatsen. Restaurangen har varit efterfrågad från flera olika håll och nu bekräftar MAX att hungriga söderbor är välkomna att äta Sveriges godaste burgare på Medborgarplatsen.

2019-03-21: 2019 försvinner plastsugrören på MAX

Inom en snar framtid kommer de orangea plastsugrören vara ett minne blott. Nu tar MAX nästa steg för att minska sina utsläpp och i början av april kommer läskbägare och därefter sugrör och bestick successivt ersättas med förpackningar av 100 procent förnybart och återvinningsbart material. MAX på Hötorget i Stockholm är först ut och med start måndag den 25 mars finns där papperssugrör och träbestick. Utfasningen av dessa förpackningar kommer att innebära en årlig minskning med 89 ton fossilbaserad plast.

2019-03-14: Tre heta nyheter på MAX – med Spicy Brioche i spetsen

Med inspiration från Asien lanserar MAX en lagom stark nyhet – Spicy Brioche. Nyheten är dock allt annat än lagom med smakrik srirachamajonnäs, dubbla skivor Pepper Jack-ost och sötma från sriracha-ketchup. Tillsammans med ett gott briochebröd, krispig sallad, fräsch tomat och rödlök är detta en perfekt burgare för dig som gillar lite extra sting men med lagom hetta. 

2019-03-13: MAX öppnar sin andra restaurang på ett halvår i Göteborg

Idag slår MAX upp dörrarna till sin hittills största restaurang i Göteborgsområdet som rymmer flest gäster. Restaurangen ligger i samband med Sisjöns handelsområde och blir ett välkommet tillskott i området.

2019-03-08: MAX Burgers avbryter införandet av planerad veganmärkning

I MAX ambition att göra det tydligare för gästerna har man letat efter en märkning för de veganska produkterna. Dock har vissa associationer runt organisationen bakom märkningen lett till starka negativa reaktioner. MAX Burgers väljer därför att inte införa veganmärkningen från Djurens Rätt.

2019-03-06: MAX veganmärker elva produkter på menyn och utökar det veganska utbudet

I samband med MAX nästa kampanjlansering den 14 mars så går de också live med en veganmärkning. Märkningen ska underlätta för de som har en grön livsstil men också för den som vill vidga sina smakpreferenser.

2019-03-01: Februari kom med prisregn och utmärkelser till MAX

Med utmärkelsen Årets Briljanta Idé färskt i minne väntade fler fina bevis i februari för MAX långa hållbarhets- och varumärkesarbete. För tionde året blev MAX branschvinnare i Differs undersökning Sveriges grönaste varumärke, utsågs till ’Best Sustainable Restaurant Chain Europe’ av brittiska finansmagasinet CFI.co, listades som ett av världens mest innovativa företag av Fast Company och sist men inte minst utmärkte sig med starka resultat i Svensk Hållbarhetsranking med ett index på 63.

2019-02-20: FC utser MAX till ett av världens mest innovativa företag 2019

Fast Company lyfter fram MAX som nummer 9 i kategori ”Social Good” med de inledande orden ”for selling fast food that doesn’t burn the planet”. Det är MAX utveckling av klimatpositiv som uppmärksammas. Med listan 'Most Innovative Companies' har Fast Company utsett de företag som har störst inverkan på både industri och kultur och visar olika sätt att utvecklas i dagens snabba och ombytliga värld.