Nya MAX i Östersund blir restaurang nummer 150 i Sverige

2023-07-12 08:32 (Uppdaterad 2023-07-12 08:35)

MAX Burgers tillväxtresa fortsätter och restaurang nummer 150 i Sverige slår upp portarna i handelsområdet Lillänge som blir den andra restaurangen i Östersund. MAX nya restaurang öppnar i lokalerna där Burger King valt att lägga ner sin verksamhet. På restaurangen som ligger intill E14 finns plats för cirka 150 gäster och i och med öppningen har MAX skapat 50 nya arbetstillfällen i området.

Det är inte första gången MAX tar över Burger Kings nedlagda restauranger, hittills har MAX tagit över nio byggnader från den amerikanska burgarkedjan. I stället för att bygga nytt har man helrenoverat byggnaden för att passa MAX, vilket bland annat har miljömässiga fördelar. Den 150:e MAX-restaurangen i Sverige har generöst med sittplatser, 100 platser inomhus och 56 utomhus, ligger strategiskt intill E14 och för bilburna gäster finns goda parkerings- och laddmöjligheter samt drive in.

- Vi är väldigt stolta över att överta ytterligare en Burger King. Det är ett bra läge där vi har haft möjlighet att återanvända och renovera byggnaden i stället för att upprätta ett helt nytt hus. Vi har storsatsat för att få till den välkända MAX-atmosfären med vårt inredningskoncept och restaurangen ligger verkligen lättillgängligt intill motorvägen. Vi ser fram emot att välkomna både Östersundsborna och bilburna gäster som passerar,säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Jennifer Ramberg är nytillträdd restaurangchef på MAX i Lillänge i Östersund och har jobbat inom burgarkedjan ända sedan 2012, både som driftledare och restaurangchef. Hon brinner för företaget, utvecklingen och gemenskapen, och tycker att MAX är en fantastisk inkörsport i yrkeslivet med stora utvecklingsmöjligheter samt att man får med sig stor erfarenhet som är nyttig även vidare i arbetslivet.

- Jag älskar att jobba på MAX för att det är så otroligt varierande. Med mycket driv och positivitet kan man uppnå det mesta. Jag ser fram emot den nya utmaningen och det ska bli otroligt roligt, för det är som det sägs - en gång Maxare, alltid Maxare, säger Jennifer Ramberg.

Öppningsceremonin sker den 12 juli klockan 10:00 och leds av Tony Jakobsson, Sverige- och Norgechef på MAX Burgers tillsammans med restaurangchef Jennifer Ramberg. På plats under ceremonin för att klippa det röda bandet finns IFK Östersund som MAX sponsrar, representerat av ett flertal herr- och damlagspelare samt Anders Sköldqvist, styrelsemedlem och lagledare för herrlaget.

- MAX har en lång historia av att stötta föreningar och idrottsinitiativ och vi är oerhört stolta över att vara en del av IFK Östersunds fortsatta satsning inom fotbollen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Restaurangen ligger på Hagvägen 1C, 831 48 Östersund, och är öppen alla dagar klockan 10:00 – 00:00.