MAX lanserar nya Red Hot Chicken Nuggets

2023-08-31 12:34 (Uppdaterad 2023-08-31 12:42)

Nu lanseras Red Hot Chicken Nuggets på MAX meny, frasiga kycklingnuggets med hetta från röd jalapeño, cayennepeppar och chiliflakes. Dessutom gör den omtyckta ostburgaren Frisco Cheese ’n Jalapeño comeback på menyn, en het smakrik burgare med krämiga ostar och krispig färsk jalapeño.

MAX arbete med smakinnovation handlar bland annat om att hålla koll på trender i omvärlden och därför spanar chefskock Jonas Mårtensson ständigt efter nya spännande smakkombinationer som kan förhöja smakupplevelsen för gästen. Han har fortsatt utforskat den heta trenden, och nu tagit fram kycklingnuggets med en fruktig chilismak från röd jalapeño toppad med cayennepeppar och chiliflakes för extra hetta.

- Äntligen kan vi presentera en liten stark nyhet från MAX. Jag har länge velat kombinera den frasiga fylliga munkänslan hos en nugget med hettan från chili. Det finns något nästa magiskt med chilifrukter. De kan förhöja och överraska samtidigt som de helt kan förstöra en måltid. Med våra nya Red Hot Chicken Nuggets har vi jobbat hårt för att hitta rätt balans mellan styrka och ”jag vill ha en till och en till och en…”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Frisco Cheese ’n’ Jalapeño gör nu en efterlängtad comeback på MAX meny – en het smakrik burgare med uppiggande skivor av färsk jalapeño, kryddig Creole-sås och trippla lager ost av Emmantaler, Cheddar och fyllig smältost, allt på en bädd av sallad och lök. Välj att få den med svenskt nötkött, Grilloumi®, Plant Beef, Grand Chicken eller Crispy Supreme gjord av svenska gula ärtor.

- Burgaren är väldigt smakrik med den kryddiga Creole-såsen tillsammans med världens godaste paprikafrukt – färsk jalapeño. Den toppas med krämigheten från ostarna och jag tycker att balansen vi landade i är perfekt avvägd och dessutom gifter sig smakerna perfekt med vårt Frisco-bröd säger Jonas Mårtensson.

Dessutom lanseras två nya Lyxshakes; Mango Swirl med mangokompott och ananasfudge och Triple Chocolate Brownie med brownies, chokladsås och hard chocolate topping.

Red Hot Chicken Nuggets, Frisco Cheese ’n’ Jalapeño, Mango Swirl samt Triple Chocolate Brownie finns på samtliga MAX-restauranger från den 31 augusti.