Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2019-05-14: Richard och Christoffer Bergfors mottar Albert Bonniers pris Årets företagare 2018

Under en prisceremoni måndag den 13 maj mottog Richard och Christoffer Bergfors priset som omtalas som svenskt näringslivs tyngsta - Årets företagare 2018. Motiveringen lyfter fram förmågan att skapa lönsamhet och tillväxt trots hård konkurrens, att leda genom kärnvärdena hållbarhet och mångfald samt det branschledande arbetet med en grön meny.  

2019-04-15: När svenskar rankar hållbarhet så hamnar MAX överst på listan

Sustainable Brand Index (SBI) släppte sin rankning över hållbara varumärken under slutet på förra veckan där MAX är vinnare i sin kategori för nionde året i rad. Dessutom blir MAX det varumärke som klättrat mest sedan föregående år.

2019-04-10: Södermalm får en egen burgare när MAX Medis öppnar

Längtan har varit lång och förväntningarna höga inför öppningen av MAX nya restaurang på Medborgarplatsen. Restaurangen, som blir den största MAX hittills, erbjuder ett unikt koncept i form av både design och burgare.

2019-04-09: Klimatpositiv en av 2019 World Changing Ideas

Fast Company tillkännagav den 8 april vinnare och finalister i ”2019 World Changing Ideas Awards”. Utmärkelsen är till för att hylla satsningar som innebär ett skifte till en mer hållbar och rättvisare framtid. MAX klimatpositiva meny utsågs till finalist i kategorin ”General Excellence”.

2019-04-04: MAX följer RON:s beslut och slutar använda formuleringen "Varje tugga…"

Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON) har meddelat sitt beslut med anledning av anmälningar av en reklamfilm från MAX. RON anser att reklamfilmens formulering ”Varje tugga hjälper till att förbättra jordens klimat” är otydlig. MAX har sedan tidigare slutat att använda den aktuella formuleringen i reklamfilm och fasar även ut den i övriga sammanhang. 

2019-04-01: Den 10 april öppnar efterlängtade MAX på Medis

Den 10 april slår man upp portarna till den efterlängtade burgarkedjans tillskott på Södermalm – Medborgarplatsen. Restaurangen har varit efterfrågad från flera olika håll och nu bekräftar MAX att hungriga söderbor är välkomna att äta Sveriges godaste burgare på Medborgarplatsen.

2019-03-21: 2019 försvinner plastsugrören på MAX

Inom en snar framtid kommer de orangea plastsugrören vara ett minne blott. Nu tar MAX nästa steg för att minska sina utsläpp och i början av april kommer läskbägare och därefter sugrör och bestick successivt ersättas med förpackningar av 100 procent förnybart och återvinningsbart material. MAX på Hötorget i Stockholm är först ut och med start måndag den 25 mars finns där papperssugrör och träbestick. Utfasningen av dessa förpackningar kommer att innebära en årlig minskning med 89 ton fossilbaserad plast.

2019-03-14: Tre heta nyheter på MAX – med Spicy Brioche i spetsen

Med inspiration från Asien lanserar MAX en lagom stark nyhet – Spicy Brioche. Nyheten är dock allt annat än lagom med smakrik srirachamajonnäs, dubbla skivor Pepper Jack-ost och sötma från sriracha-ketchup. Tillsammans med ett gott briochebröd, krispig sallad, fräsch tomat och rödlök är detta en perfekt burgare för dig som gillar lite extra sting men med lagom hetta. 

2019-03-13: MAX öppnar sin andra restaurang på ett halvår i Göteborg

Idag slår MAX upp dörrarna till sin hittills största restaurang i Göteborgsområdet som rymmer flest gäster. Restaurangen ligger i samband med Sisjöns handelsområde och blir ett välkommet tillskott i området.

2019-03-08: MAX Burgers avbryter införandet av planerad veganmärkning

I MAX ambition att göra det tydligare för gästerna har man letat efter en märkning för de veganska produkterna. Dock har vissa associationer runt organisationen bakom märkningen lett till starka negativa reaktioner. MAX Burgers väljer därför att inte införa veganmärkningen från Djurens Rätt.