Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2019-10-28: Unga vill att fler företag ska bli klimatpositiva

I veckan presenterade Jung och Ungdomsbarometern undersökningen Framtidens hållbara varumärke där MAX kammar hem första plats i kategorin café- och restaurangkedjor. När respondenterna får frågan vad de tycker företag ska ha för typ av hållbarhetsarbete så svarar över en femtedel att de tycker företag ”ska bli klimatpositiva genom klimatkompensation”. 

2019-10-17: Information till användare av MAX beställnings- och betalningsapp

Den 17 oktober genomför MAX en central förändring som bland annat omfattar PayPal som betalmetod till beställningar i MAX-appen. Detta berör samtliga som har valt att koppla PayPal till sitt användarkonto.

2019-10-17: Ny kycklingburgare och efterlängtad mexikansk comeback

Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare. ”Vi jobbar ständigt med att utveckla vår meny – och det här är ytterligare ett steg i rätt riktning” säger Christoffer Bergfors som är vice koncernchef på MAX. Dessutom gör favoriten Crunchy Nacho comeback på menyn tillsammans med heta Habanero Bites.

2019-09-27: FN prisar MAX och klimatpositiv

FN offentliggjorde den 26 september att det svenska familjeföretaget MAX Burgers är en av pristagarna till årets Global Climate Action Award och det enda europeiska företaget i kategorin ”Go Climate Neutral Now”. MAX prisas för sitt arbete med klimatpositiv, vilket framhålls som en lösning för klimatet som fungerar för andra företag att ta efter.

 

2019-09-18: MAX koncernledning förstärks med finanschef

MAX fortsätter rusta för framtiden och en stark expansion på internationella marknader. Koncernledningen utökas därmed med en ny tjänst som koncernfinanschef, Group CFO. Olof Andersson, idag Group CFO på Kvdbil, har rekryterats till tjänsten och tillträder den 1 januari 2020. 

2019-08-15: BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

 Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens känsla av barbeque och grillkvällar.  BBQ Ranch är en amerikansk klassiker som erbjuds som kampanjburgare i fyra alternativ; nötkött, kyckling, halloumi och inte minst Delifresh Plant Beef.  Delifresh Plant Beef är MAX nya burgare som är som kött fast växtbaserat.

2019-07-10: Skien blir nästa etablering när MAX fortsätter expandera i Norge

När MAX i Skien öppnar nu i veckan så blir det den sjunde restaurangen i ordningen som öppnar i Norge – expansionen planerar inte att stanna av där. Förutom att öppna fler restauranger i Norge tar MAX med sig sitt hållbarhetsarbete till grannlandet.

2019-07-03: Ronneby får äntligen en egen MAX-restaurang

I veckan öppnar den första MAX restaurangen i Ronneby – innan har hungriga Ronneby-bor tagit sig till Karlskrona eller Kristianstad för att äta Sveriges godaste burgare. Förutom att erbjuda generösa öppettider kommer restaurangen sysselsätta cirka 40 personer.

2019-06-27: I mer än tio år har 7-10% av MAX nettovinst gått till fattigdomsbekämpning i utsatta länder

Stiftelsen Rättvis Fördelning har verkat i det fördolda i drygt tio år. I samband med tioårsjubileet har Curt Bergfors, MAX huvudägare, beslutat att berätta om satsningen, som har fokus på fattigdomsbekämpning, katastrofhjälp och sjukvård i några av världens mest utsatta länder.

2019-06-18: MAX i Sundsvall öppnar igen efter renovering

I december förra året började det brinna på MAX restaurangen nära tågstationen i Sundsvall. Restaurangen är återställd och serveringen kan öppna som vanligt igen den 18 juni. Under sommaren sker dessutom ytterligare ett en uppgradering när restaurangen byter ut plastsugrören mot papperssugrör – som en av de första att göra bytet i Sverige.