Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2019-11-22: Insamling till Rädda Barnens arbete i Jemen

I dagarna startar en insamling till förmån för Rädda Barnens arbete i Jemen. För varje krona som skänks av MAX gäster så skänker MAX stiftelse Rättvis fördelning lika mycket.

2019-11-14: Kaffet som ska pigga upp i hela Sverige – och Norge

Från den 14 november kommer gäster på MAX kunna avnjuta nytt kaffe och nya desserter på alla restauranger i Sverige och Norge. Kaffet lanseras under eget varumärke och är noga utvalt - ”äntligen känner vi oss supernöjda med smak och kvalité” säger Claes Petersson som är vice VD och Innovations- och utvecklingschef på MAX Burgers.

2019-11-12: ”Klimatpositiv är en ledstjärna mot en mer hållbar framtid för alla”

MAX Burgers tog emot Global Climate Action Award under FN:s klimatkonferens i Madrid: Under en ceremoni den 10 december på FN:s klimatkonferens i Madrid tog Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX, emot utmärkelsen UN Global Climate Action Award. MAX, som det enda europeiska företaget i kategorin Climate Neutral Now, tilldelades priset för sitt långa klimatarbete och för satsningen med klimatpositiva produkter. FN:s klimatkonvention framhåller klimatpositiv som en skalbar, innovativ och reproducerbar lösning för andra företag att ta efter. 

2019-11-06: Miljöstrategipriset 2019 går till MAX

Bland 16 nominerade bidrag utsågs MAX till vinnare av Miljöstrategipriset 2019 som delades ut den 6 november under Miljöstrategidagarna. I motiveringen framhålls MAX systematiska klimatarbete, företagets pionjärarbete med att bli klimatpositivt och att inspirera andra till detsamma. MAX omnämns även som enastående i sin bransch.

2019-10-30: Strängnäsborna får sällskap av MAX

Idag den 30 oktober öppnar MAX sin första restuarang i Strängnäs. Restaurangchef Ewelina och hennes medarbetare är taggade för öppningsceremonin som gästas av kommundirektör Lars Ekström. Från och med klockan 10 kan såväl Strängnäsbor som förbipasserande njuta av en Delifresh Plant Beef eller ett Orginalmål. 

2019-10-28: Unga vill att fler företag ska bli klimatpositiva

I veckan presenterade Jung och Ungdomsbarometern undersökningen Framtidens hållbara varumärke där MAX kammar hem första plats i kategorin café- och restaurangkedjor. När respondenterna får frågan vad de tycker företag ska ha för typ av hållbarhetsarbete så svarar över en femtedel att de tycker företag ”ska bli klimatpositiva genom klimatkompensation”. 

2019-10-17: Information till användare av MAX beställnings- och betalningsapp

Den 17 oktober genomför MAX en central förändring som bland annat omfattar PayPal som betalmetod till beställningar i MAX-appen. Detta berör samtliga som har valt att koppla PayPal till sitt användarkonto.

2019-10-17: Ny kycklingburgare och efterlängtad mexikansk comeback

Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare. ”Vi jobbar ständigt med att utveckla vår meny – och det här är ytterligare ett steg i rätt riktning” säger Christoffer Bergfors som är vice koncernchef på MAX. Dessutom gör favoriten Crunchy Nacho comeback på menyn tillsammans med heta Habanero Bites.

2019-09-27: FN prisar MAX och klimatpositiv

FN offentliggjorde den 26 september att det svenska familjeföretaget MAX Burgers är en av pristagarna till årets Global Climate Action Award och det enda europeiska företaget i kategorin ”Go Climate Neutral Now”. MAX prisas för sitt arbete med klimatpositiv, vilket framhålls som en lösning för klimatet som fungerar för andra företag att ta efter.

 

2019-09-18: MAX koncernledning förstärks med finanschef

MAX fortsätter rusta för framtiden och en stark expansion på internationella marknader. Koncernledningen utökas därmed med en ny tjänst som koncernfinanschef, Group CFO. Olof Andersson, idag Group CFO på Kvdbil, har rekryterats till tjänsten och tillträder den 1 januari 2020.