Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2018-09-05: Vegansk shake fortsätter ersätta MAX vanliga milkshake

Efter flera gröna lanseringar så fortsätter MAX sin resa i klimatomställningens tecken. Green-familjens utökning i mars togs väl emot och Jonas Mårtensson, chefskock på MAX, påbörjade då arbetet med att ta fram en milkshake som inte har komjölk som bas.

2018-08-16: MAX hyllar Norrland på menyn - lanserar Lyxshake Hjortron

Som en blinkning till sina norrländska rötter lanserar MAX Lyxshake Hjortron – den norrländska skogens guld. Som kampanj välkomnas succéburgaren Spicy Avocado tillbaka, nu med alternativen halloumi, svenskt nötkött och nyheten spicy chicken.

2018-08-15: MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva

Klimatpositiva burgare på en klimatpositiv festival är en bra kombination. Det fick man bevis på nu i helgen på årets upplaga av Way Out West. Det är första året sedan start som bägge parter är klimatpositiva. MAX har sålt fler burgare än någonsin – från en helgrön restaurang.

2018-08-03: MAX och Way Out West – det mest klimatpositiva samarbetet någonsin

Nästa vecka startar tolfte upplagan av Way Out West – den numera klimatpositiva stadsfestivalen. MAX finns på plats i år igen, nu med en utökad meny på flera nivåer – förutom fler gröna måltider på menyn kommer festivalbesökarna få chansen att avnjuta en 100 % växtbaserad shake – Lyxshake Vegan.

2018-07-20: Information om felaktiga debiteringar under första veckan i juli

MAX vill informera om att på grund av ett fel hos vår betalleverantör har ett antal gäster blivit felaktigt debiterade för sina köp. Köpen gjordes under första veckan i juli.

2018-07-18: Nio av tio anser att svenskt kött på hamburgerrestaurang är viktigt

En färsk undersökning visar att närmare nio av tio konsumenter anser att det är viktigt att köttråvaran av hamburgare är från Sverige. Ursprungsmärkning av kött på restaurang och i storkök kan nu dessutom bli obligatorisk om regeringens initiativ går igenom. Syftet med märkningen är att konsumenter ska kunna göra informerade och medvetna val likt det som görs i dagligvaruhandeln. Hamburgarna på MAX innehåller enbart svenskt nötkött och märkningen ”Kött från Sverige” finns på alla MAX restauranger.

2018-07-12: MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en fullskalig och helgrön restaurang på Way Out West. I år fortsätter succén, nu med en helt klimatpositiv meny. 

2018-07-09: Rikstäckande insats från MAX med hjärtstartare

Från och med mitten av juli kommer samtliga MAX restauranger i Sverige och Norge ha hjärtstartare i serveringen. Flera medarbetare på restaurangerna har fått utbildning i hur maskinen används samt hjärt- och lungräddningsdemonstration.

2018-07-02: Arla, MAX och världen vann- nu blir klimatkompensation avdragsgill

Fredag den 29 juni kom en dom från Högsta Förvaltningsdomstolen att ”ett företag som haft utgifter för klimatkompensation och marknadsfört kompensationen vid försäljningen av företagets produkter har medgetts avdrag såsom för marknadsföringskostnader.” 

2018-06-28: Över en miljon firade med MAX

Den 14 juni fyllde den svenska, familjeägda burgarkedjan MAX 50 år. Det firades tillsammans med över en miljon gäster på ett kalas som varade i fyra dagar på MAX knappt 120 restauranger över hela landet. I Gällivare, där den första MAX öppnade firades extra mycket. Under fyra dagar fram till födelsedagen den 14 juni bjöd MAX hela staden på gratis burgare.