MAX Burgers lanserar ny hållbar förpackningsdesign

2024-07-01 14:53 (Uppdaterad 2024-07-01 14:57)

MAX Burgers, den svenska familjeägda burgarkedjan, presenterar sin nya förpackningsdesign. Företaget har arbetet med att uppdatera sina förpackningar i flera år och den nya designen speglar varumärkets fokus på hållbarhet och gästupplevelse.

Den nya förpackningsdesignen har tagits fram i ett multidisciplinärt projektteam, som inkluderat nyckelpersoner på MAX och den danska designbyrån N96. Teamet genomförde en omfattande analys av MAX befintliga förpackningsportfölj för att identifiera områden där förbättringar kunde göras.

Det var 15 år sedan vi sist gjorde en större designförändring så det var hög tid för en uppdatering som harmoniserar med vad MAX är idag och stärker vår position, säger Maria Ziv, CMO MAX Burgers.

Den nya förpackningsdesignen fokuserar på att minska miljöpåverkan från förpackningsmaterial, optimera förpackningarnas funktionalitet och samtidigt förbättra gästupplevelsen med fokus på kvalitet och matglädje. MAX har minskat mängden förpackningsmaterial och andelen förnybar råvara i förpackningarna har gått från 81 % 2021 till 99 % 2023. Dessutom är företagets nya förpackningar 100 % återvinningsbara, vilket ökar möjligheten för att förpackningarna återvinns efter användning.

Den nya förpackningsdesignen har en modern och lekfull design som speglar MAX engagemang för kvalitet, smak och minimal miljöpåverkan. Designen inkluderar företagets ikoniska logotyp, med fokus på de vita och röda linjerna som utgör logotypen. Det nya konceptet innehåller även smarta klistermärken som hjälper gästerna att identifiera sina specifika beställningar, vilket ger en personlighet till förpackningen.

- MAX förpackningar är det första som våra gäster både ser och känner vid servering. Ambitionen med vår nya förpackningsdesign är att förstärka känslan av kvalitet, matglädje och hållbarhet, säger Johanna Smeds, Head of Brand Design MAX Burgers.

Mini Maxers
MAX har även introducerat ett nytt barnkoncept, Mini Maxers, som inkluderar en unik förpackningsdesign för barnmåltider. Mini Maxers-konceptet innehåller fem karaktärer; Doc, Buddy, Arty, Dash och Oops, var och en med sina egna unika egenskaper som barn kan identifiera sig med. Karaktärerna bygger på MAX värderingar och syftar till att inspirera och uppmuntra barn och vuxna att bli den bästa versionen av sig själva.

Redan nu har de nya MAX-förpackningarna börjat rulla ut till MAX restauranger, men det kan dröja till slutet av 2024 innan de gamla förpackningarna är helt utfasade.

Team MAX Burgers
Maria Ziv, Group CMO
Johanna Smeds, Head of Brand Design
Johannes Gärde, Business Development Specialist
Sandra Pizzignacco, Region Manager
Anna Lilja, Sustainability Strategist
Jessica Broström, Global Purchasing Manager
David James, Art Director
Catharina Hamlund, Production Manager

Designbyrå N96
The Core Team
Jesper von Wieding, Strategic Creative Director
Louise Hvenegaard, Strategic Creative Director

Team involved
Louise Mikkelsen, Senior Brand Designer
Karina Amonkassr, Designer
Emma Willlum, Designer 
Lars Preiland, Artwork & Production 
Clara Jullien Isaksson, Type Design
Casper Aarup Rasmussen, Animation 
Eleanor Charville-Mort, Client Director
Adriana Sanchez, Client Director
Katla Tomasdottir, Account Manager