Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2022-04-01: Så sprider sig de gröna burgarna över Sverige

Restaurangkedjan MAX Burgers släpper för första gången försäljnings- och klimatsiffror i rapporten Gröna Burgarkartan som visar var i landet som trenden att äta gröna burgare vuxit sig starkast. Rapporten visar att försäljningen av de gröna burgarna nästan niodubblats på sex år och att de nu står för nära en femtedel av försäljningen. Platser som Medborgarplatsen i Stockholm, Åre i Jämtlandsfjällen, Lund och Trollhättan tillhör dem som sticker ut i statistiken.

2022-04-01: MAX fyrdubblar gästernas gåvor till förmån till Ukraina och går in som partner med Hela Sverige Skramlar

MAX Burgers ägs delvis av stiftelsen Rättvis Fördelning som genom Hela Sverige Skramlar för Ukraina den 2 april donerar en halv miljon kronor. Dessutom inleds en välgörenhetskampanj på MAX alla restauranger där gästers gåvor fyrdubblas av MAX tillsammans med Rättvis Fördelning.

2022-03-25: Earth Hour uppmärksammas på alla MAX restauranger genom halva priset på Green-familjen

Den 26 mars mellan klockan 20.30-21.30 inträffar WWF Earth Hour som är en världsomspännande manifestation för miljön och klimatet. För att visa stöd och uppmärksamma initiativet har MAX startat Happy Earth Hour som erbjuder gästerna halva priset på Green-familjen.

2022-03-18: MAX är branschbäst i hållbarhet – för tolfte året i rad

Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesstudie om hållbarhet och MAX hamnar återigen på toppen av listan i kategorin ”Restaurants, Cafés & Take-Away”. Totalt är det med 409 varumärken på den svenska listan där MAX hamnar på nummer 21.

2022-03-17: MAX byter till svensk Grilloumi® – med 50 procent lägre klimatpåverkan

Nu uppdaterar MAX sina halloumiburgare till svensk Grilloumi®. Grilloumin® produceras på mjölk från norrländska gårdar och har 50 procent lägre klimatpåverkan än den importerade halloumin.

2022-03-16: MAX stärker närvaro i Stockholm city med ny specialrestaurang på Odenplan

Under 2021 annonserade MAX att man förvärvat tre nya restauranger i Stockholms innerstad och nu öppnar den första som ligger på Odenplan. Den nya MAX-restaurangen är nummer 143 i Sverige och rymmer över 100 gäster inom- och utomhus. Totalt sysselsätter den nya restaurangen ungefär 80 personer, varav 60 av dem är nya medarbetare.

2022-03-07: VildaKidz och MAX delar ut 500 burgare till behövande barnfamiljer under sportlovsveckan

Till årets sportlov i Norrbotten har VildaKidz tagit hjälp av MAX Burgers, en samarbetspartner som varit med föreningen sedan starten 2015, för att dela ut burgare till behövande barnfamiljer. På skolveckor är det enda garanterade målet mat för vissa barn skollunchen men under loven försvinner den garantin. Det vill VildaKidz och MAX göra något åt.

2022-02-25: Öppningsdags för MAX nya helrenoverade restaurang i Barkarby

MAX restaurang i Barkarby byggdes redan 1994 och nu har man helrenoverat den för att gå i linje med den norrländska burgarkedjan övriga koncept. Restaurangen har också byggts ut för att kunna servera fler gäster och nu finns sittplatser inne och ute för nästan 200 personer.

2022-02-17: MAX utnämns till Sveriges Grönaste Varumärke – för tolfte året i rad

Årligen utser konsultföretaget Differ Sveriges Grönaste Varumärke bland landets företag och för tolfte året i rad kammar MAX hem titeln i kategorin ”Snabbmat”. Utmärkelsen baseras på resultatet från en undersökning gjord av Differ med ett riksrepresentativt urval av svenska folket.

2022-01-13: Grand Deluxe Smokey Chipotle och nytt 20-pack Buffalo Hot Wings på MAX meny

För tredje året i rad gör Grand Deluxe Smokey Chipotle entré på MAX meny – den här gången tillsammans med en nyhet som gjort succé på andra sidan atlanten; Buffalo Hot Wings. Dessutom lanseras också dipsåserna Buffalo Hot Sauce och Blue Cheese style, klassiker i Hot Wings-sammanhang. Burgaren finns, som tidigare år, att beställa med kött, halloumi, kyckling eller Delifresh Plant Beef.