Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2019-05-23: MAX meny växer med ny innovation

Lanserar växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef. Den 23 maj lanserar MAX en egenutvecklad burgare som ser ut och smakar som kött men är gjord på växtbaserat protein: Delifresh Plant Beef. Nyheten, som serveras på samtliga nordiska restauranger, är en unik svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson. Initiativet är ett stort steg framåt i MAX arbete med att minska sin klimatpåverkan – utan att backa på smak och kvalité.

 

2019-05-21: Snart 30 år med MAX – nu öppnar den femte MAX restaurangen i Uppsala

Den 21 maj öppnar MAX sin femte restaurang i Uppsala. Restaurangen som har vägläge kommer fånga upp hungriga resenärer som åker till och från Uppsala.

2019-05-15: MAX kommer till Täby Centrum

Nu öppnar MAX nummer 142 i ordningen i ett av Sveriges bästa köpcentrum. Täby centrum har sedan de öppnade vunnit flera priser för sitt utbud och sina kunders nöjdhet – nu kan de addera ytterligare en fjäder i hatten när MAX öppnar i centrumets södra del.

2019-05-14: Richard och Christoffer Bergfors mottar Albert Bonniers pris Årets företagare 2018

Under en prisceremoni måndag den 13 maj mottog Richard och Christoffer Bergfors priset som omtalas som svenskt näringslivs tyngsta - Årets företagare 2018. Motiveringen lyfter fram förmågan att skapa lönsamhet och tillväxt trots hård konkurrens, att leda genom kärnvärdena hållbarhet och mångfald samt det branschledande arbetet med en grön meny.  

2019-04-15: När svenskar rankar hållbarhet så hamnar MAX överst på listan

Sustainable Brand Index (SBI) släppte sin rankning över hållbara varumärken under slutet på förra veckan där MAX är vinnare i sin kategori för nionde året i rad. Dessutom blir MAX det varumärke som klättrat mest sedan föregående år.

2019-04-10: Södermalm får en egen burgare när MAX Medis öppnar

Längtan har varit lång och förväntningarna höga inför öppningen av MAX nya restaurang på Medborgarplatsen. Restaurangen, som blir den största MAX hittills, erbjuder ett unikt koncept i form av både design och burgare.

2019-04-09: Klimatpositiv en av 2019 World Changing Ideas

Fast Company tillkännagav den 8 april vinnare och finalister i ”2019 World Changing Ideas Awards”. Utmärkelsen är till för att hylla satsningar som innebär ett skifte till en mer hållbar och rättvisare framtid. MAX klimatpositiva meny utsågs till finalist i kategorin ”General Excellence”.

2019-04-04: MAX följer RON:s beslut och slutar använda formuleringen "Varje tugga…"

Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON) har meddelat sitt beslut med anledning av anmälningar av en reklamfilm från MAX. RON anser att reklamfilmens formulering ”Varje tugga hjälper till att förbättra jordens klimat” är otydlig. MAX har sedan tidigare slutat att använda den aktuella formuleringen i reklamfilm och fasar även ut den i övriga sammanhang. 

2019-04-01: Den 10 april öppnar efterlängtade MAX på Medis

Den 10 april slår man upp portarna till den efterlängtade burgarkedjans tillskott på Södermalm – Medborgarplatsen. Restaurangen har varit efterfrågad från flera olika håll och nu bekräftar MAX att hungriga söderbor är välkomna att äta Sveriges godaste burgare på Medborgarplatsen.

2019-03-21: 2019 försvinner plastsugrören på MAX

Inom en snar framtid kommer de orangea plastsugrören vara ett minne blott. Nu tar MAX nästa steg för att minska sina utsläpp och i början av april kommer läskbägare och därefter sugrör och bestick successivt ersättas med förpackningar av 100 procent förnybart och återvinningsbart material. MAX på Hötorget i Stockholm är först ut och med start måndag den 25 mars finns där papperssugrör och träbestick. Utfasningen av dessa förpackningar kommer att innebära en årlig minskning med 89 ton fossilbaserad plast.