Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2016-10-12: Max förstärker sitt hållbarhetsarbete - Kaj Török ny informations- och hållbarhetschef

Den svenska, familjeägda hamburgerkedjan Max utvecklar sitt hållbarhetsarbete genom att inrätta den nya tjänsten informations- och hållbarhetschef. Till tjänsten rekryteras Kaj Török, som närmast kommer från hållbarhetskommunikationsbyrån Futerra. Han har under de senaste tio åren varit rådgivare till Max i hållbarhetsfrågor.

2016-09-14: Max öppnar i Mora

Nu öppnar Max sin första restaurang i Mora och anställer 40 unga personer från närområdet. Från och med idag kan hungriga Morabor och andra förbipasserande gäster stanna till och njuta av Max goda vegetariska och klassiska hamburgare.

2016-08-30: Charlotte Welin Zetterlund ny HR-chef på Max

Max Hamburgerrestauranger rekryterar Charlotte Welin Zetterlund som ny HR-chef. Hon har lång erfarenhet av olika ledande befattningar inom HR och kommer närmast från en motsvarande tjänst på Statoil/Circle K.

2016-08-19: Max stöttar Musikens Makts gröna beslut – går in som supporter

För en vecka sedan meddelade Musikens Makt att festivalen blir helt köttfri. Initiativet stöttas nu av Max som går in som supporter till festivalen samt erbjuder rabatt på gröna burgare i Luleå i helgen.

2016-08-18: Max lanserar ytterligare klimatsmart burgare: Pepper Jack Chicken

Nu gör den efterlängtade Grand Deluxe Pepper Jack åter ett gästspel på Max meny. Den här gången sker det tillsammans med ett mer klimatsmart kycklingalternativ: Pepper Jack Chicken. Som alltid på Max är kycklingen och köttet 100 procent svenskt. 

2016-07-08: Klimatkompensation är inte en gåva

Den familjeägda hamburgerkedjan Max har tillsammans med flera av landets mest hållbarhetsdrivna företag fått avslag på skatteavdrag för klimatkompensation. Skatteverket och skattedomstolen har den senaste tiden betraktat klimatkompensation som en gåva. Ett beslut som Max väljer att överklaga. Tidigare har bland annat Saltå Kvarn överklagat.

2016-06-30: Max öppnar restaurang i Varberg

Den svenska familjeägda hamburgerkedjan Max öppnar en restaurang i handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Restaurangen byggs med det nya koncept som har tagits fram i samarbete med Wingårdhs arkitekter och som lanserades i våras. Beräknad öppning blir hösten 2017. 

2016-06-14: Nu slår Max upp portarna i Häggvik

Med start imorgon den 15 juni kan Sollentunabor och förbipasserande resenärer njuta av Sveriges godaste hamburgare på nya Max i Häggvik. Den nya Maxrestaurangen blir den andra i Sollentuna och Max 105:e i Sverige. Öppningen innebär minst 60 nya lokala arbetstillfällen.

2016-06-07: Krysset återuppstår 17 juni

Natten till den 8 januari brann den legendariska hamburgerrestaurangen Krysset i Skellefteå ner. Sedan dess har Krysset sökt en lösning för att så snabbt som möjligt kunna servera gästerna igen. Redan 48 timmar efter branden öppnades ett mobilt kök. Nu har Krysset hittat en ännu bättre lösning i väntan på en permanent lokal och flyttar in i Sibyllas fastighet. 

2016-05-21: Max utmanar USA:s hamburgerbransch

I dagarna samlas stora delar av världens, främst den amerikanska, hamburgerbranschen i Chicago för att delta i den stora fastfood-mässan, NRA Show 2016. Genom ett öppet brev i lördagens Chicago Tribune uppmanar Max branschen att påbörja sin klimatomställning och visar att det är en lönsam affär.