Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2015-01-27: Max öppnar 100:e restaurangen på Lidingö

Imorgon onsdag, den 28 januari, öppnar Max sin 100:e restaurang på Lidingö – på samma plats som grundaren Curt Bergfors en gång fick idén till hamburgerkedjan. Med öppningen på Lidingö fortsätter Max att stärka sin position och växa i Stockholmsområdet. Som på alla Max-restauranger kommer endast svenskt nötkött, bacon och kyckling att serveras här.

2015-01-23: Max och Kronfågels kycklingburgare får utmärkelse

Max och Kronfågels Delifresh kycklingburgare har fått utmärkelsen ”Årets MåBra-val 2014”, av Sveriges största hälsotidning, Må Bra. Kycklingburgarna vann på sin höga proteinhalt och samtidigt låga nivå kolhydrater.

2014-12-16: Max fortsätter att växa: 99:e Max-restaurangen har öppet dygnet runt

I morgon onsdag den 17 december öppnar Max sin 99:e restaurang när dörrarna slås upp till den nya restaurangen i Roslags- Näsby, Täby. Som på alla Max-restauranger kommer endast svenskt nötkött, bacon och kyckling att serveras här. Max har lyssnat på sina gästers önskemål och testar i den nya restaurangen ett nytt beställningssystem, en ny presentation av menyn, en ny Drive-In lösning med separata betalnings- och beställningsluckor och dygnet runt-öppet. Med öppningen i Roslags-Näsby fortsätter Max att stärka sin position och växa i Stockholmsområdet.

2014-11-13: Richard och Christoffer Bergfors Norrlands främsta entreprenörer

Max vd Richard Bergfors och vice vd Christoffer Bergfors gick vinnande ur det tuffa startfältet som Norrlands främsta entreprenörer i Ernst & Young:s entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year. Utnämningen skedde i samband med en galakväll i Örnsköldsvik under onsdagskvällen. 

2014-10-17: Max öppnar restaurang på Landvetter

Det svenska familjeföretaget Max öppnar i februari upp en restaurang på Göteborg Landvetter Airport. Flygresenärer kommer erbjudas Max hamburgare gjorda på svenskt nötkött samt svensk kyckling och bacon. Öppningen sker i samarbete med SSP som kommer stå för restaurangens drift. Det är den tredje restaurangen på drygt ett år som Max öppnar i Göteborgsområdet.

2014-09-08: Max och Kronfågel i nytt butikskoncept

De välkända varumärkena Max och Kronfågel inleder ett samarbete i frysdisken. I dag rullar ett nytt, svenskt butikskoncept bestående av två olika kycklingburgare och en kycklingnugget ut i handeln. Den ökade efterfrågan av kycklingbaserade produkter i kombination med att fler varumärken från restaurangbranschen bryter mark i butikshyllorna, banar väg för framgång.

2014-08-29: Vinnaren korad i årets Hamburger-SM

Joel Kakavand från Göteborg är 2014 års svenska hamburgermästare, efter att han idag kammade hem segern i Hamburger-SM med sin hamburgare ”3 x lök” som förutom lök bestod av tryffel och ostronskivling. Hamburger-SM arrangeras av hamburgerkedjan Max och har genomförts sedan 2007.

2014-08-22: Finalister klara i årets Hamburger-SM

Kampen om vem som ska bli svensk mästare i att laga hamburgare har pågått sedan i maj. Hemmakockar har postat bilder och recept på Instagram nu har fem personer gått vidare till final. Den 29 augusti möts finalisterna i Stockholm och inför en namnkunnig jury gör upp i kampen om vem som lagar den godaste hamburgaren.

2014-08-05: Juryn för Hamburger-SM är utsedd

Just nu pågår Hamburger-SM, årets godaste tävling där hemmakockar tävlar med sina burgare på Instagram. Juryn består av den amerikanska hamburgerexperten George Motz, journalisten och hamburgerälskaren Jennie Hammar samt Dorotea Malmegård som bland annat bakat för hovet. Juryns ordförande är Richard Bergfors, VD på Max som också ligger bakom Burgerspotting på Instagram.

2014-07-03: Elbilstillverkaren Tesla samarbetar med Max

Den världsledande elbilstillverkaren Tesla har inlett ett samarbete med Max Hamburgerrestauranger. Tillsammans bygger man de första supercharger- stationerna i Sverige för Teslas bilar och de kommer att finnas på flera av Max restauranger runt om i landet. Först ut är Karlstad som tas i bruk den 8 juli i år, tätt därpå följer Uddevalla och Falkenberg. Teslas mål är att snabbt bygga ut ett nät av superchargers på vältrafikerade sträckor.