Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2018-07-18: Nio av tio anser att svenskt kött på hamburgerrestaurang är viktigt

En färsk undersökning visar att närmare nio av tio konsumenter anser att det är viktigt att köttråvaran av hamburgare är från Sverige. Ursprungsmärkning av kött på restaurang och i storkök kan nu dessutom bli obligatorisk om regeringens initiativ går igenom. Syftet med märkningen är att konsumenter ska kunna göra informerade och medvetna val likt det som görs i dagligvaruhandeln. Hamburgarna på MAX innehåller enbart svenskt nötkött och märkningen ”Kött från Sverige” finns på alla MAX restauranger.

2018-07-12: MAX tar världens första klimatpositiva burgare till Way Out West

För tredje året i rad öppnar MAX Burgers upp en fullskalig och helgrön restaurang på Way Out West. I år fortsätter succén, nu med en helt klimatpositiv meny. 

2018-07-09: Rikstäckande insats från MAX med hjärtstartare

Från och med mitten av juli kommer samtliga MAX restauranger i Sverige och Norge ha hjärtstartare i serveringen. Flera medarbetare på restaurangerna har fått utbildning i hur maskinen används samt hjärt- och lungräddningsdemonstration.

2018-07-02: Arla, MAX och världen vann- nu blir klimatkompensation avdragsgill

Fredag den 29 juni kom en dom från Högsta Förvaltningsdomstolen att ”ett företag som haft utgifter för klimatkompensation och marknadsfört kompensationen vid försäljningen av företagets produkter har medgetts avdrag såsom för marknadsföringskostnader.” 

2018-06-28: Över en miljon firade med MAX

Den 14 juni fyllde den svenska, familjeägda burgarkedjan MAX 50 år. Det firades tillsammans med över en miljon gäster på ett kalas som varade i fyra dagar på MAX knappt 120 restauranger över hela landet. I Gällivare, där den första MAX öppnade firades extra mycket. Under fyra dagar fram till födelsedagen den 14 juni bjöd MAX hela staden på gratis burgare.

2018-06-19: MAX blir först i världen med att lansera gröna emojiburgare

Gröna burgare blir äntligen en virtuell verklighet när MAX lanserar nya emojis. MAX lanserar en app som gör det möjligt för alla att använda den kända matsymbolen, även om du väljer vegoalternativ. 

2018-06-15: MAX avslutar öppningsturné med en andra restaurang i Strömstad

MAX Burgers fyller 50 år den 14 juni och firar med att dagen efter öppna sin andra restaurang i Strömstad. Restaurangen blir unik då det blir den tredje MAX restaurangen som öppnar i Sverige under veckan. Tidigare i veckan har en tillfällig restaurang i Gällivare bjudit på burgare och Skåne har fått sin trettonde restaurang.

2018-06-13: MAX fortsätter satsa i Skåne – öppnar sin trettonde restaurang

Nästan på dagen 50 år efter att den första MAX-restaurangen någonsin öppnade slår MAX upp dörrarna till sin nya restaurang i Lockarp, i ordningen den 118:e i Sverige.

2018-06-11: MAX fyller 50 år

Det svenska familjeföretaget MAX Burgers fyller år. Den 14 juni är det 50 år sedan Curt Bergfors med sambo Britta Fredriksson (född Andersson) slog upp luckan i sin första grill i hörnet av Uno-X-macken i Gällivare, som blev den första MAX-restaurangen. Många år senare finns MAX restauranger på över 130 platser i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Egypten.

2018-06-05: Som första restaurangkedja i världen lanserar MAX klimatpositiva burgare

På världens ledande konferens för hållbara företag och produkter, Sustainable Brands, presenterade MAX Burgers den 5 juni lanseringen av klimatpositiva burgare. Från den 14 juni bidrar MAX gäster till ett bättre klimat för varje tugga av burgaren som tas.