5 miljoner böcker tar plats i Barnmåltiderna

2020-10-01 13:22 (Uppdaterad 2020-10-01 13:28)

Som tillhörande gåva för barnmåltiden på MAX erbjuds nu enbart olika slags böcker. Under resterande del av 2020 och hela 2021 är böcker för att stimulera läsglädje och kreativitet i fokus, vilket också innebär att inga plastleksaker kommer att delas ut. Samarbetet sker med Tukan förlag och inledningsvis handlar det om att dela ut 5 miljoner böcker.

- På MAX har vi alltid valt leksaker som kommer till användning om och om igen och böcker är bland de allra mest populära gåvorna. Som pappa gillar jag verkligen att väcka läsglädjen hos mina barn och det är något som vi på MAX också vill föra vidare och uppmuntra. Jag hoppas att vår boksatsning kommer att uppskattas av både barn och föräldrar, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Det är både sagoböcker, målarböcker och pysselböcker som kommer att varvas som gåva i Barnmåltiden. Exempel på titlar är Bonden Blom – En rolig överraskning, Super-Charlie och lejonjakten och Lek & lär med djur. Dessutom har en av Sveriges största illustratör av målarböcker, Hanna Karlzon, tagit fram två exklusiva målarböcker endast till MAX gäster. Samarbetet sker med Tukan förlag.

- Vi på Tukan förlag tycker att detta på alla sätt är ett fantastiskt initiativ av MAX. De sätter en ny standard genom att satsa långsiktigt på böcker. Det är bra med tanke på miljön och dessutom främjar det barns läsning, utveckling och kreativitet. Vi är enormt glada att få vara med och vi hoppas att böckerna ska inspirera till såväl läsning som pyssel och kreativ färgläggning, säger Johan Dagman på Tukan förlag.

Exempel på några av böckerna:

Bonden Blom: En rolig överraskning
Fårhunden Fia fyller år och det är mycket som händer på bondgården. Kommer de andra att kunna hålla överraskningskalaset hemligt för Fia hela dagen?
Du ska få se, för bonden Blom har en idé.

Super-Charlie och lejonjakten
När storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fasansfull upptäckt. Där lurar en fara som hotar hela familjen! Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs ett modigt hjärta och starka nypor. Och inte minst en listig lillebror...

Super-Charlie och lejonjakten är deckarförfattaren Camilla Läckbergs femte bok om bebisen med superkrafter. Alla titlar är helt fristående från varandra.

Lek & lär med djur
Klura och pyssla tillsammans med dina vänner djuren! Bilda par, ta dig fram genom labyrinter, sortera i storleksordning och ha skoj med enkla skriv- och räkneuppgifter.

Mandala
Denna mandalabok kan du alltid kan ha med dig överallt! Välj ut några favoritpennor och stoppa i väskan tillsammans med boken så blir du alltid mandala-redo!

Kul med klistermärken. Söta hundar
Med massor av söta bilder och fina klistermärken! Lös de kluriga uppgifterna, färglägg de söta hundarna och pyssla med klistermärkena.