Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2017-08-24: Max lanserar Frisco Hot Melt

I mitten av 1900-talet spred sig en speciell burgare på de amerikanska vägkrogarna. Burgaren, vars anor kan spåras ännu längre tillbaka i tiden än så, kallades Patty Melt. Istället för det klassiska runda burgarbrödet, använde krögarna ett fyrkantigt toastbröd. Krämig ost lades på för att smälta samman köttet och brödet på stekbordet. Nu tar Max burgarklassikern till Sverige och lanserar kampanjburgaren Frisco Hot Melt, serverad med ett helt nytt och unikt bröd.

2017-08-16: ​Trafiknära läge när Max öppnar nytt

Max öppnar nu sin tredje restaurang i Sollentuna kommun. Läget intill E4:an och Stäketleden, mittemellan Stockholm och Arlanda, passar många hungriga trafikanter. Den nya restaurangen ligger vid Rotebro Handelsplats och anställer 40 personer från området.

2017-08-15: Helgröna Max slår nya rekord

Under årets Way Out West slog Max sitt säljrekord både per timme respektive dygn. På menyn fanns Green-familjen och restaurangkedjan visar därmed återigen att satsningen på gröna burgare är rätt väg att gå för ”goda” resultat. När efterfrågan var som högst serverades närmare 16 burgare per minut till besökarna. 

2017-07-07: Äntligen står nya Max klar i Växjö

Max öppnar nu sin andra restaurang i Växjö. Det blir den 112:e i Sverige och ligger intill Willys i Teleborg. Den nya restaurangen anställer 38 personer och har plats för 110 sittande inomhus och ytterligare 104 utomhus.

2017-06-29: ”En Maxad Festivalpodd” skapar stämningen inför Way Out West

Nu har det första avsnittet av ”En Maxad Festivalpodd” släppts som följs av ytterligare sju avsnitt varje onsdag. Den sista inspelningen sker live från Max restaurang inne på festivalområdet den 12 augusti. Med avstamp i festivalernas värld bjuds lyssnarna in till personliga intervjuer med artister som kommer att medverka på Way Out West.

2017-06-12: Max deltar i forskningsprojekt om hållbar konsumtion

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, ger 45 miljoner kronor till forskning om hållbar konsumtion. Forskningen kommer att ledas av Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och går under namnet ”Sustainable consumption – from niche to mainstream”. Max Burgers är partner och medfinansiär i projektet och företagets klimatomställning av menyn kommer vara en del av forskningsprojektet. 

2017-06-05: Max utmanar burgarvärlden i klimatfrågan

Nu mer än någonsin krävs det att fler gör mer för att lösa de klimatutmaningar världen står inför. Därför uppmanar Max de stora aktörerna i branschen att ta fler och snabbare initiativ som bidrar till att minska klimatavtrycket. Parollen lyder Rethink Burgers. 

2017-05-24: Max öppnar i Märsta

Max öppnar sin första restaurang i Märsta och den 111:e restaurangen i Sverige. Den nya restaurangen har kunnat erbjuda 55 personer anställning, de flesta hemmahörande i Märsta. Det centrala läget vid Valstarondellen gör det smidigt för boende och besökare till både Märsta och Sigtuna att besöka restaurangen.

2017-05-18: Max lanserar en ny grön burgare

Max lanserar ännu en grön burgare – Grand Deluxe Way Out Halloumi. Denna limited edition-burgare serveras fram till den 23 augusti på Max restauranger i Sverige och blir en försmak till Way Out West i Göteborg. Även i år är Max på plats på festivalen med en fullskalig restaurang.

2017-05-17: Konsumentminister vill ha ursprungsmärkning

På tisdagen den 16 maj besökte finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund på Max restaurang i Birsta utanför Sundsvall. Under besöket hann Per Bolund både med att praktisera i köket och samtala med Max Informations- och hållbarhetschef, Kaj Török, om ursprungsmärkning av kött på restauranger och strategier för hållbar konsumtion.