MAX burgarklassiker blir nu dubbelt så goda - Lanserar Friscoburgare och Originalburgare gånger två

Stockholm 2020-09-24 12:54 (Uppdaterad 2020-09-24 12:58)

För alla extra hungriga gäster lanserar nu MAX burgarklassikerna Frisco och Original som dubbelburgare - antingen med nötkött eller Delifresh Plant Beef. På gästers efterfrågan har MAX tagit fram de nya burgarna som dessutom innehåller fler nyheter. Bland annat har receptet för nötköttsburgarna utvecklats och brödet har fått bättre textur och fylligare smak.

– Vi är väldigt stolta över att våra två mest älskade burgare nu finns i större tappning på MAX meny, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers. Vi arbetar hela tiden med att utveckla våra burgare efter vad våra gäster vill ha och många, extra hungriga gäster beställer dubbelt kött eller dubbel Plant Beef i sin burgare. Därför har vi skapat en uppdaterad dubbelversion av två av våra storsäljare för att uppnå den perfekta harmonin mellan smak och textur. Och vill man inte ha nötkött så erbjuds de två klassikerna också med vår egenutvecklade Plant Beef.

Bakom varje ny MAX-burgare ligger ett gediget arbete och de nya recepten tas fram med stor omsorg. Dubbel Friscoburgare och Dubbel Originalburgare är inget undantag. Chefskock Jonas Mårtensson med team har gjort flera förädlingar för ökad kvalitet och för att lyfta smakerna ytterligare. Burgarna har lägre salthalt och köttet blandas och formas på nytt tillvägagångssätt för att få bättre konsistens och helhetskänsla. Dessutom har receptet för både sesambrödet och Friscobrödet utvecklats för en bättre smakupplevelse. I kombination med den söta gula löken gifter sig smakerna med varandra och lyfter burgarupplevelsen till nya nivåer.

– Smak handlar mycket om konsistens och dubbelburgarna blir extra goda och saftiga genom att vi adderar en skiva smält cheddarost mellan köttet. Vårt nya sätt att blanda och forma köttet ger dessutom burgarna en mer porös struktur och fylligare smak. De nya nötkötts- och brödrecepten skapar en lättare och saftigare textur som gör att varje tugga kommer till sin fulla rätt, säger Jonas.

MAX har en tidigare historia av dubbelburgare som till exempel MAX Deluxe och Dubbel Cheese – två burgare som numera har gått till historien. Det här är däremot första gången gästerna kan beställa två klassiker som Dubbel Friscoburgare och Dubbel Originalburgare i både nötkött och Delifresh Plant Beef.

För mer information, intervjumöjligheter och bilder vänligen kontakta:

Erik Filén, presskontakt på MAX Burgers erik.filen@max.se Tel. 073 812 78 21