Ny teknik ger snabbare och varmare burgare för hemleverans

2020-09-17 10:56 (Uppdaterad 2020-09-17 11:08)

Som första restaurangkedja i Sverige inleder MAX Burgers ett samarbete med teknikföretaget Deliverect. Beställningar via foodora och Uber Eats registreras och bekräftas direkt i restaurangen. Det gör att maten kan levereras snabbare och tillagas i rätt tid innan avhämtning.

- Helt klart efterfrågar fler kunder idag hemleverans, inte minst med anledning av den pågående pandemin. Men för oss är införandet av Deliverect en del i en långsiktig satsning på hemleverans som inleddes redan 2008, säger Henrik Jacobson, strategisk projektledare på MAX.

Tidigare har beställningar för hemkörning via partners som foodora och Uber Eats kommit in till restaurangerna via en separat beställningsprocess. I restaurangen måste sedan personalen manuellt hantera beställningen. Beställaren får bekräftelsen först när detta manuella steg har genomförts. Integrationen mellan Deliverect och MAX orderhanteringssystem gör att beställaren nu får sin order bekräftad direkt och att ordern automatiskt går till köket för tillagning några minuter innan upphämtning. Resultatet blir mindre manuell hantering och mer kvalitetssäkrade leveranser till kunden.

- Vi vill ge personalen de tekniska förutsättningarna för att möta kunden på bästa möjliga sätt. När vi nu integrerat Deliverect i våra system blir väntetiderna kortare och leveranserna mer träffsäkra, säger Johnny Bröms, IT-chef på MAX.

Efter att med goda resultat ha testat systemet på tre restauranger i sommar rullas nu Deliverect ut till alla MAX-restauranger som erbjuder hemleverans via foodora och Uber Eats.

MAX har under året tagit flera initiativ för att förbättra gästernas upplevelse av hemkörning, bland annat genom att lansera menyer och burgare som är speciellt anpassade för hemkörning. Ett exempel är DeliVery Cheezy, en ostig burgare med tillbehör som noggrant valts för att smaka bäst en stund efter tillagningen. Burgaren erbjuds med olika proteinalternativ: svenskt nötkött, svensk kyckling och MAX egen växtbaserade Plant Beef.

Fakta hemkörning:

  • MAX började med hemkörning 2008 och utökade tjänsten 2017 när man kompletterade antalet städer och leverantörer.
  • Med införandet av Deliverect kommer beställningar för hemkörning via foodora och Uber Eats att integreras i samma order och kassahanteringssystem som beställningar som görs i restaurangen.
  • Det nya systemet ser till att tillagningen av maten sker så nära avhämtningstiden som möjligt.
  • Deliverect är tillgängligt nu på alla orter där MAX erbjuder leverans via foodora och Uber Eats.
  • MAX fortsätter satsningen med Deliverect på restaurangerna i Norge och har planer på att utöka med fler leverantörer.