”Det lilla extra" till Luleå när MAX öppnar – igen!

Luleå 2020-07-14 11:30 (Uppdaterad 2020-07-14 11:46)

När MAX öppnar den nya restaurangen på Robertsviksvägen i Luleå onsdag den 15 juli sparar de inte på krutet. Det senaste desginkonceptet, ny teknik för drive-in och produkter som är speciellt utvalda för öppningen. ”Luleå ligger familjen Bergfors varmt om hjärtat” säger Christoffer Bergfors. Efter en tids ombyggnation kommer en av Luleås fyra MAX restauranger öppnas i ny tappning, bredvid den gamla restaurangen.

- Sedan i början av 1970-talet har MAX sin hemvist i Luleå och staden ligger familjen Bergfors varmt om hjärtat, säger Christoffer Bergfors som är vice koncernchef på MAX. Nu när vi får chansen att ge tillbaka till Luleborna går vi all in genom att introducera helt ny teknik, ny design och efterlängtade gosaker exklusivt för Luleå.


Flaggskeppsrestaurangen, som den kallats, kommer utrustas med ny teknik för bland annat drive in. För att kunna ge snabb och smidig service får gästen personlig service av en medarbetare med handdator. För någon vecka sedan introducerades dessutom helt nya produkter från MAX – exklusivt i Luleå.


- Vi har stort förtroende för vår hemstad. Därför låter vi Luleborna testa burgare direkt från vårt burgarlabb. Nu när vi öppnar MAX Robertsvik i ny tappning så kommer vi under öppningshelgen erbjuda storfavoriten Lyxshake Hjortron och sideordern Västerbottensost Sticks med Hjortrondipp. Luleborna får dessutom avgöra om Sweet Potato Fries kommer finnas att avnjuta i resten av landet, säger Christoffer.


Den nya restaurangen är byggd efter det senaste designkonceptet som MAX tagit fram tillsammans med Wingårdhs arkitekter. Restaurangchef Klas Söderström tar med sina medarbetare från tidigare restaurangen och nyanställer dessutom 20 medarbetare inför öppningen. Restaurangen är utrustad med åtta Expresskassor för smidig service och rymmer 170 gäster på inne- och uteserveringen.


MAX Robertsvik invigs onsdag den 15 juli med en öppningsceremoni klockan 10.00. Kommunstyrelsens ordförande Lenita Ericson kommer att finnas på plats för att inviga restaurangen tillsammans med Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef på MAX Burgers. Norrbottens Idrottsförbund och MAX Burgers ordnar dessutom en pressträff klockan 10.30 i restaurangen för att tillkännage mottagaren av 2020-års MAX Idrottsstipendium.


MAX är ett familjeföretag där familjen Bergfors är aktiva. Curt Bergfors är arbetande styrelseordförande, huvudägare och grundare av MAX. Richards och Christoffers mamma, som också var med och grundade företaget, Britta jobbar tillsammans med sönerna på MAX filialkontor i Stockholm.