Cheeseburgarnas cheeseburgare på MAX - Lanserar den nya limited edition-burgaren Grilled Onion ’n’ Cheese

Stockholm 2020-08-20 12:42 (Uppdaterad 2020-09-23 12:52)

Grilled Onion ’n’ Cheese är den nya kampanjburgaren som med sina klassiska och enkla smaker inleder hösten på MAX Burgers. Grilled Onion ’n’ Cheese är en större, lyxigare cheeseburgare där smakerna sitter i detaljerna. Burgaren innehåller en rad nyheter som bland annat sauterad gul lök och dillinlagda pickles. Dessutom välkomnas en ny smak på Lyxshake på samma traditionella tema – Äppelpaj.  

- Grilled Onion ’n’ Cheese är en riktig back to basic-burgare med rena och tydliga smaker. Jag och mitt team ville bygga en burgare utifrån den sauterade löken och resultatet blev en lyxigare cheeseburgare med klassiska smakkombinationer där de enkla, men också rena, smakerna får komma fram. Vi har bland annat skapat ett mer neutralt bröd för att inte riskera att brödsmaken ska ta över. Köttet i burgaren ska framhävas av de övriga ingredienserna. Att lansera en klassisk burgare känns dessutom helt rätt i tiden. Det växande burgarintresset gör att man idag uppskattar och har mer förståelse för en enkel men riktigt bra burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Bakom den nya burgaren ligger ett gediget arbete med att ta fram receptet och att få tag i de bästa råvarorna. Grilled Onion ’n’ Cheese Burger är en större, lyxigare cheeseburgare gjort på svenskt nötkött med cheddarost, syrlig klassisk amerikansk senap, fräst gul lök, majonnäs, färsk gul lök och knaprig dillinlagd saltgurka, allt omslutet av ett luftigt sesambröd från nytt recept. MAX välkomnar även en ny Lyxshake till menyn; Äppelpaj med en söt äppelkompott och chocolate chip cookies.

- De stora skillnaderna sitter i detaljerna. Vår passion för goda burgare gör att vi ger oss in i de små detaljerna för att hela tiden bli utvecklas och bli bättre. Smak handlar även mycket om konsistens. Vi har därför valt att använda tjockare skivor färsk gul lök än vad vi brukar för ett krispigare bett. Även vår nya dillinlagda saltgurka ska bidra till en krispigare känsla och är pricken över i:et för en riktig klassisk burgartouch, avslutar MAX chefskock.    

Limited edition-burgaren Grilled Onion ’n’ Cheese erbjuds i tre alternativ; nötkött, halloumi och Delifresh Plant Beef. Burgaren tillsammans med den nya Lyxshaken Äppelpaj serveras på MAX meny under perioden den 20 augusti – 21 oktober. Dessutom välkomnas den populära Lyxshaken Banana Split tillbaka på menyn. 

För mer information vänligen kontakta: Marita Wengelin, PR- och presschef, 070-365 79 89, marita.wengelin@max.se.

Nya Lyxshakes