MAX är branschbäst på hållbarhet enligt danskarna

2023-03-09 13:32 (Uppdaterad 2023-03-09 13:35)

Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesstudie om hållbarhet och MAX hamnar på första plats på listan i kategorin ”Restaurants, Cafés & Take-Away” i den danska mätningen. Totalt är det med 243 varumärken på den danska listan och MAX hamnar på plats 71.

- Det känns fantastiskt att MAX hamnar etta i vår bransch i Danmark. Det betyder att danskarna ser och uppskattar vår gröna omställning som gör skillnad. Vi fortsätter hela tiden att öka våra ansträngningar för att vara en förebild inom hållbarhet och lönsamhet samtidigt. Det är så vi allra bäst inspirerar våra branschkollegor att ställa om, säger Kaj Török som är hållbarhetschef på MAX Burgers.

 

Rankingen visar hur varumärken uppfattas gällande hållbarhet. Definition av hållbarhet som används i undersökningen är de globala målen för hållbar utveckling; Sustainable Development Goals.

Sustainable Brand Index™ är Europas största oberoende varumärke studie om hållbarhet, grundad 2011 av SB Insight i Sverige. Sustainable Brand Index™ mäter hållbarhetsuppfattningen varumärken över branscher och länder. Det är en oberoende studie bestående av nästan 1 600 varumärken, 36 branscher och 80 000 konsumentintervjuer över hela Europa (Norden, Nederländerna & Baltikum).