Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2014-11-13: Richard och Christoffer Bergfors Norrlands främsta entreprenörer

Max vd Richard Bergfors och vice vd Christoffer Bergfors gick vinnande ur det tuffa startfältet som Norrlands främsta entreprenörer i Ernst & Young:s entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year. Utnämningen skedde i samband med en galakväll i Örnsköldsvik under onsdagskvällen. 

2014-10-17: Max öppnar restaurang på Landvetter

Det svenska familjeföretaget Max öppnar i februari upp en restaurang på Göteborg Landvetter Airport. Flygresenärer kommer erbjudas Max hamburgare gjorda på svenskt nötkött samt svensk kyckling och bacon. Öppningen sker i samarbete med SSP som kommer stå för restaurangens drift. Det är den tredje restaurangen på drygt ett år som Max öppnar i Göteborgsområdet.

2014-09-08: Max och Kronfågel i nytt butikskoncept

De välkända varumärkena Max och Kronfågel inleder ett samarbete i frysdisken. I dag rullar ett nytt, svenskt butikskoncept bestående av två olika kycklingburgare och en kycklingnugget ut i handeln. Den ökade efterfrågan av kycklingbaserade produkter i kombination med att fler varumärken från restaurangbranschen bryter mark i butikshyllorna, banar väg för framgång.

2014-08-29: Vinnaren korad i årets Hamburger-SM

Joel Kakavand från Göteborg är 2014 års svenska hamburgermästare, efter att han idag kammade hem segern i Hamburger-SM med sin hamburgare ”3 x lök” som förutom lök bestod av tryffel och ostronskivling. Hamburger-SM arrangeras av hamburgerkedjan Max och har genomförts sedan 2007.

2014-08-22: Finalister klara i årets Hamburger-SM

Kampen om vem som ska bli svensk mästare i att laga hamburgare har pågått sedan i maj. Hemmakockar har postat bilder och recept på Instagram nu har fem personer gått vidare till final. Den 29 augusti möts finalisterna i Stockholm och inför en namnkunnig jury gör upp i kampen om vem som lagar den godaste hamburgaren.

2014-08-05: Juryn för Hamburger-SM är utsedd

Just nu pågår Hamburger-SM, årets godaste tävling där hemmakockar tävlar med sina burgare på Instagram. Juryn består av den amerikanska hamburgerexperten George Motz, journalisten och hamburgerälskaren Jennie Hammar samt Dorotea Malmegård som bland annat bakat för hovet. Juryns ordförande är Richard Bergfors, VD på Max som också ligger bakom Burgerspotting på Instagram.

2014-07-03: Elbilstillverkaren Tesla samarbetar med Max

Den världsledande elbilstillverkaren Tesla har inlett ett samarbete med Max Hamburgerrestauranger. Tillsammans bygger man de första supercharger- stationerna i Sverige för Teslas bilar och de kommer att finnas på flera av Max restauranger runt om i landet. Först ut är Karlstad som tas i bruk den 8 juli i år, tätt därpå följer Uddevalla och Falkenberg. Teslas mål är att snabbt bygga ut ett nät av superchargers på vältrafikerade sträckor.

2014-07-02: Max satsar vidare i Göteborg - öppnar i Bäckebol

Idag öppnar Max sin 98:e restaurang i Bäckebol. Det blir den fjärde i regionen och syftet är att öka tillgängligheten för gästerna i Göteborgstrakten. Restaurangen har 120 sittplatser, drive-in, uteservering och en lekplats. 40-50 personer får arbete på den nya restaurangen.

2014-06-25: Nu öppnar Max åter portarna i Piteå

Det har gått knappt 10 månader sedan Max i Piteå drabbades av en brand. På Max togs snabbt ett beslut om att bygga en helt ny restaurang och idag den 25 juni invigs nu äntligen den nya restaurangen.

2014-06-19: Maxad försäljning under midsommar

Inför sommarens storhelg har Max fyllt sina kylar och trimmat sina kassor för att ta emot den stora anstormningen. Midsommarhelgen är de dagarna under året som Max sätter gäst- och kassarekord runt om på de knappt 100 restaurangerna runt i landet. Just idag ökar försäljningen med 50 procent.