Max öppnar flagship restaurang vid Hötorget

Stockholm 2017-04-24 11:30 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

I september kommer Max Hamburgare öppna sin tredje restaurang i Stockholm med cityläge. Ombyggnationen till en Max restaurang med det nya Wingårdhs konceptet påbörjas inom kort. Restaurangen kommer att ha en yta på cirka 350 kvadratmeter, 100 sittplatser och en uteservering. 

Max väljer lägen för nya restauranger med omsorg och etableringar i städer ställer speciella krav. När butiken i hörnet Kungsgatan och Olofsgatan tidigare i år slog igen dörrarna var beslutet enkelt för Max som ser att Hötorget är ett av de mer intressanta lägena i Stockholms innerstad.

– Vi är otroligt glada över att kunna öppna en ny restaurang vid Hötorget i centrala Stockholm och det här läget är bästa tänkbara. Här finns ett flöde av människor under stor del av dygnets timmar och vårt erbjudande passar perfekt med den efterfrågan som finns, säger Richard Bergfors, vd för Max Hamburgerrestauranger.

Max restauranger har utvecklats under de senaste åren. Bland annat har företaget i samarbete med Wingårdhs arkitekter tagit fram ett restaurangkoncept med ny inredning och ett anpassat flöde som hittills finns på ett fåtal nyöppnade restauranger runt om i landet. Stilen är skandinavisk med trä som framträdande material. En långsiktig satsning på att förenkla för gästen att beställa och betala har också utvecklats via en app och expresskassorna, som numera står för en stor del av beställningarna. Dessa tjänster kommer vara fullt integrerade i restaurangen vid Hötorget.

– I den nya restaurangen kommer stockholmarna och alla andra gäster ta del av framtidens Max. Lite av en flagship restaurang.  Här kommer hela vår meny inklusive den framgångsrika Green-familjen att finnas. Med nästan 100 sittplatser och en uteservering är jag övertygad om att Max Hötorget kommer bli en av våra mest välbesökta restauranger, säger Richard Bergfors.