Max lanserar en ny grön burgare

Stockholm 2017-05-18 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Max lanserar ännu en grön burgare – Grand Deluxe Way Out Halloumi. Denna limited edition-burgare serveras fram till den 23 augusti på Max restauranger i Sverige och blir en försmak till Way Out West i Göteborg. Även i år är Max på plats på festivalen med en fullskalig restaurang.

– Vi siktar på att överträffa förra årets succé på Way Out West och servera ännu fler festivalbesökare Sveriges godaste burgare. Greenfamiljen får under festivalen tillskott av ytterligare en ”gröning” - den här matiga Grand Deluxe burgaren med dubbla halloumiskivor. Den har en härlig somrig smak, kryddig men inte superstark, med chilibearnaise, BBQ-sås, jalapeño och fräscha grönsaker, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max.

Way Out West har sedan 2012 en vegetarisk profil och i takt med att festivalen för varje år har växt har också utmaningen att erbjuda besökarna passande måltidslösningar ökat. Efter Max lansering av Greenfamiljen i januari 2016, då antalet gröna alternativ på menyn femdubblades, blev Max kontaktade av festivalarrangören Luger. Förutom att Max löser behovet att servera god mat snabbt, delar Max och Way Out West viljan att hitta klimatsmarta lösningar.

– För oss är smak och kvalitet alltid första prioritet, så Max gröna burgare ska smaka minst lika bra som ”röda” burgare. Festivalbesökarna på Way Out West är både trendmedvetna och föregångare inom att äta grönt. Besökarnas respons är därför jätteviktigt för Max klimatarbete, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på Max.

 – Efter förra årets succé är det väldigt kul att Max återigen vill vara en del av vår festival. Vi vill vara en inspirationskälla för hur man driver en hållbar utveckling och därför att det är viktigt att våra samarbetspartners delar våra värderingar. Max är en sådan partner, säger Patrick Fredriksson, festivalansvarig på Luger.

Den första gröna Grand Deluxe burgaren lanserade Max i januari. Kampanjen med det gröna alternativet som förstahandsval för gästen blev en framgång och överträffade försäljningen av köttburgaren. Under sommarperioden, fram till den 23 augusti, kommer Way Out Halloumi samsas med klassikern Steak ’n’ Bacon, med kött och bacon från Sverige, som kampanjburgare.