Max öppnar i Märsta

Stockholm 2017-05-24 10:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Max öppnar sin första restaurang i Märsta och den 111:e restaurangen i Sverige. Den nya restaurangen har kunnat erbjuda 55 personer anställning, de flesta hemmahörande i Märsta. Det centrala läget vid Valstarondellen gör det smidigt för boende och besökare till både Märsta och Sigtuna att besöka restaurangen.

– Vi är jätteglada att öppna i Märsta och Sigtuna kommun med en första restaurang och vi känner oss mycket välkomna. Den här restaurangen blir också den första i Stockholms län med vårt nya restaurangkoncept från Wingårdhs, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på Max.

Det nya restaurangkonceptet är framtaget tillsammans med arkitektbyrån Wingårdhs för att ge gästerna en mer ombonad upplevelse, synliggöra Max hållbarhetsarbete och skapa bättre flöden i restaurangen. Stilen är skandinavisk med trä som framträdande material. Åtta expresskassor är integrerade som en del av interiören.

Det finns 107 sittplatser inne i restaurangen och uteserveringen rymmer närmare 100 personer. I anslutning till byggnaden finns en drive-in och parkering för 32 bilar samt 16 cyklar.

– Intresset från Märstaborna har varit över förväntan. Så det känns jättekul att äntligen kunna välkomna alla och börja servera Sveriges godaste burgare, säger Celina Ahlback, restaurangchef på Max i Märsta.

Öppningen sker idag, den 24 maj kl 10.00 med  en öppningsceremoni. Max VD Richard Bergfors och Sverigechefen Christoffer Bergfors klipper band tillsammans med Sigtuna kommuns kommundirektör Ulf Bergh och näringslivschef Christer Wikström.

Fakta:

Öppettider: söndag till torsdag 10:00-01:00, fredag till lördag 10:00-04:00
Adress: Valstavägen 2, vid Valstarondellen i Märsta.