Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2022-05-19: MAX lanserar Smoothies och Sundae Deluxe tillsammans med Spicy Avocado

Tillsammans med gästfavoriten Spicy Avocado lanserar MAX nya Smoothies och Sundae Deluxe i olika smaker. Nytt för i år är att den omtyckta kampanjburgaren, förutom svenskt nötkött, Delifresh Plant Beef och Grilloumi, också kan fås med MAX Grand Chicken-burgare. Smoothies serveras i smakerna Jordgubb, banan & blåbär, Mango & passion samt Avokado, spenat & mango. De svalkande glassarna serveras i en hård våffla i smakerna jordgubb, choklad och karamell.

2022-05-11: MAX öppnar ny restaurang i Högsbo

MAX slår upp portarna till restaurang nummer 144 i Sverige, den här gången i Högsbo vid Järnbrottsmotet utanför Göteborg. Restaurangen, som ligger i bottenvåningen på en befintlig byggnad har plats för nästan 200 gäster och har skapat 60 nya arbetstillfällen.

2022-05-10: Burgarlegendaren George Motz lanserar burgare på MAX Medborgarplatsen

Under en begränsad tid kommer George Motz specialburgare Green Chile Cheeseburger finnas på MAX Medborgarplatsen i Stockholm. Samarbetet är en förlängning av MAX Burger Talk som gjorde come back efter pandemin under gårdagen.

2022-05-09: Curt Bergfors har somnat in

Det är med stor sorg vi meddelar att Curt Bergfors, MAX grundare, huvudägare och arbetande styrelseordförande, har somnat in den 8 maj 2022 med den närmaste familjen vid sin sida. Han efterlämnar hustru, fyra barn, barnbarn samt övrig släkt och vänner. Curts visionära idé- och kunskapsrikedom har präglat MAX utveckling och tillväxt under företagets hela historia. Hans engagemang inom samhällsfrågor och hållbarhet har också fått effekter långt utanför företaget och Sveriges gränser.

2022-04-07: MAX lanserar ny meny av kycklingburgare – Grand Chicken

MAX nya Grand Chicken-meny består av Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken och Grand Buffalo Chicken. En med klassiska Chicken Sandwich-smaker, en med smak av mustig BBQ och en med perfekt hetta. Den norrländska burgarkedjan har hämtat inspiration från USA och tagit fram ett smakkoncept i en satsning för att servera en burgare som svenska burgarälskare inte upplevt förut.

2022-04-01: Så sprider sig de gröna burgarna över Sverige

Restaurangkedjan MAX Burgers släpper för första gången försäljnings- och klimatsiffror i rapporten Gröna Burgarkartan som visar var i landet som trenden att äta gröna burgare vuxit sig starkast. Rapporten visar att försäljningen av de gröna burgarna nästan niodubblats på sex år och att de nu står för nära en femtedel av försäljningen. Platser som Medborgarplatsen i Stockholm, Åre i Jämtlandsfjällen, Lund och Trollhättan tillhör dem som sticker ut i statistiken.

2022-04-01: MAX fyrdubblar gästernas gåvor till förmån till Ukraina och går in som partner med Hela Sverige Skramlar

MAX Burgers ägs delvis av stiftelsen Rättvis Fördelning som genom Hela Sverige Skramlar för Ukraina den 2 april donerar en halv miljon kronor. Dessutom inleds en välgörenhetskampanj på MAX alla restauranger där gästers gåvor fyrdubblas av MAX tillsammans med Rättvis Fördelning.

2022-03-25: Earth Hour uppmärksammas på alla MAX restauranger genom halva priset på Green-familjen

Den 26 mars mellan klockan 20.30-21.30 inträffar WWF Earth Hour som är en världsomspännande manifestation för miljön och klimatet. För att visa stöd och uppmärksamma initiativet har MAX startat Happy Earth Hour som erbjuder gästerna halva priset på Green-familjen.

2022-03-18: MAX är branschbäst i hållbarhet – för tolfte året i rad

Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesstudie om hållbarhet och MAX hamnar återigen på toppen av listan i kategorin ”Restaurants, Cafés & Take-Away”. Totalt är det med 409 varumärken på den svenska listan där MAX hamnar på nummer 21.

2022-03-17: MAX byter till svensk Grilloumi® – med 50 procent lägre klimatpåverkan

Nu uppdaterar MAX sina halloumiburgare till svensk Grilloumi®. Grilloumin® produceras på mjölk från norrländska gårdar och har 50 procent lägre klimatpåverkan än den importerade halloumin.