Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2021-10-21: Gästfavoriten Grand Deluxe Crunchy Nacho tillbaka på MAX

Den populära burgaren Grand Deluxe Crunchy Nacho kommer tillbaka till MAX meny. Den här gången går det att kombinera burgaren tillsammans med bland annat jalapeñomajonnäs som dipsås och två Lyxshake; Banana Fudge samt Hjortron. Crunchy Nacho serveras antingen med svenskt nötkött, den växtbaserade burgaren Delifresh Plant Beef eller halloumi.

2021-10-14: MAX först i Europa med ny klimatmärkning på menyn

MAX var första restaurangen i världen med att klimatmärka sin meny år 2008. Idag blir de första företaget utanför USA att anta klimatmärkningen ”Cool Food Meals” som ska göra det lättare för gästerna att välja måltider med låg klimatpåverkan.

2021-09-20: MAX har uppdaterat sin djurvälfärdspolicy för kyckling

MAX har sedan 2019 en djurvälfärdspolicy för kyckling, vilken nyligen har uppdaterats i linje med de beslut företaget har tagit för att målmedvetet arbeta med ökad djurvälfärd för kyckling med en målbild satt till 2026. 

2021-09-15: Svenska konsumenter vill se svenskt kött och kyckling i sina burgare

Så många som nio av tio svenskar föredrar svenskt kött när de väljer mat. Det visar en ny undersökning från Capacent gjord i juni 2021*. MAX är en av få rikstäckande kedjor som endast serverar svenskt nötkött, svensk kyckling och svenskt bacon. Märkningen Från Sverige finns på alla 170 MAX restauranger i Sverige och är en garant för konsumenter som ställer krav på svenskt ursprung.

2021-08-19: Nya smaksensationer på MAX när Grand Deluxe Korean BBQ lanseras

MAX nya burgare har tagit inspiration från asiatiska grillmiddagar med hetta och smaker från koreansk BBQ-sås och färsk koriander. Smakupplevelsen skiljer sig från traditionella burgare och målet med Grand Deluxe Korean BBQ har varit att lyfta de fräscha, djupa och lite heta smakerna som blivit alltmer populära världen över.

2021-07-09: MAX öppnar i Åkersberga

MAX expansionsresa fortsätter och nu öppnar man portarna till restaurang nummer 140 i Sverige, den här gången i Åkersberga. Den nybyggda restaurangen rymmer över 130 gäster inom- och utomhus och sysselsätter 50 nya medarbetare från lokalområdet. Visionen om service i högsta klass har sporrat burgarkedjan till att etablera sig i området.

2021-07-06: MAX tar över Burger King-restaurang – öppnar vid Sergels torg

Den norrländska burgarkedjan MAX är inne i en expansiv fas och på kort tid har man tagit över tre före detta Burger King-restauranger. Nu står det klart att MAX övertar ytterligare en fjärde lokal för att slå upp portarna i de allra mest centrala delarna av Stockholm, på Sergels Torg. Planen är att kunna öppna så snart som möjligt.

2021-07-05: MAX är inte nöjda – vill minska sina utsläpp snabbare

För sjunde året i rad visar MAX tredjepartsgranskade klimatanalys att företaget fortsätter minska sina utsläpp per intjänad krona. Men de är inte nöjda, målet är att ta fram ännu godare burgare med låg klimatpåverkan som kan hjälpa gästerna att göra medvetna val. Till år 2050 ska utsläppen sänkas med ytterligare 75 procent.

2021-06-30: MAX tillsätter ny CFO

Med lång bakgrund i ledande finansiella roller på bland annat H&M tillträder nu Martin Lindkvist rollen som group CFO på MAX Burgers. Den nya CFOn vill utveckla en modern, affärsorienterad funktion där integration i verksamheten bygger en lyckad affär. Martin kommer ingå i MAX Burgers koncernledning tillsammans med fem andra.

2021-06-23: MAX storsatsning i Botkyrka kommun fortsätter – öppnar ny restaurang i Hallunda

För andra gången under 2021 öppnar MAX ny restaurang i Botkyrka. Till restaurang nummer 139 som slår upp portarna i Hallunda har man 200 sittplatser och anställt 50 nya medarbetare från området. MAX har tagit vara på lokalerna där en amerikansk kollega valt att lägga ner sin verksamhet och rustat upp dem för att passa MAX välkända koncept – en strategi med miljömässiga fördelar.