Hoppa över navigation

Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2007-10-22: Max öppnar restaurang nr två i Lund

Max är den kedja som expanderar snabbast på svenska snabbmatsmarkanden. I Skåne har expansionen varit särskilt framgångsrik och i synnerhet Lund. Därför öppnas inom kort restaurang nr två i just Lund, denna gång vid det välrenommerade varuhuset Nova Lund. Etableringen innebär minst 50 nya arbetstillfällen.

2007-10-08: Åt 180 hamburgare i 90 dagar - Gick ner 30kg

Johan har i 90 dagar fört en strikt hamburgar-diet, med hamburgare till lunch och middag.
Efter 180 hamburgare har han gått ned 30 kilo. Genom att blogga från dag 1 har Johan blivit en snackis internationellt och omskriven i tidningar och bloggar i USA, Europa och Asien. 10 000-tusentals svenskar har besökt hans blogg och sett hans "krymp-film" på YouTube.

2007-10-03: Max VD vann norra deltävlingen av Entrepreneur of the Year

Ernst & Young anordnar varje år tävlingen för att lyfta fram viktiga entreprenörer runt om i landet. Efter en första deltävling är det nu klart att Max VD Richard Bergfors representerar den norra regionen.

2007-09-20: Max utmanar amerikanska kedjor i Mellanöstern!

Familjeföretaget Max öppnar årligen tio nya restauranger i Sverige. Och nu tar Max steget för att etablera sig i Mellanöstern. Där efterfrågas det hälsosammare snabbmat samt alternativ till amerikanska kedjor. För att lyckas med en snabb och framgångsrik etablering krävs nu viktiga franchisepartners i såväl Saudiarabien, Dubai och Kuwait.

2007-09-03: GI-macka ska vinna frukostkriget åt Max

Gott och hälsosamt är viktigast när stockholmarna äter frukost ute, visar Max stora frukostundersökning i samarbete med Synovate/TEMO. En genomsnittlig stockholmare lägger ungefär 50 kr i månaden på frukost ute. En liten grupp, 8 procent, är storkonsumenter och lägger 200-500 kr i månaden. Unga kvinnor är mest hälsomedvetna. Unga män lägger mest på frukost ute. En GI-macka och en lyxtoast ska ta marknadsandelar från McDonald´s när Max börjar med frukost på menyn.

2007-07-05: Max öppnar Uppsala nr 4

Länge har det spekulerats i var Max kommer att öppna sin nästa restaurang. Nu står det alltså klart och Uppsala är staden som får en ny Max restaurang till orten - för fjärde gången. Restaurangen ska ligga längst E4: an vid Brillinge och Gränby köpcentrum. Etableringen innebär 60 nya arbetstillfällen, varav flera chefspositioner.

2007-07-04: GI - helt rätt enligt nya rön

Nya rön om vad som är rätt eller fel med GI-dieter får sig en ny vändpunkt. En amerikansk studie påvisar att GI-metoden är mer hälsosam än de metoder som går ut på att endast minska på fettintaget. Nu vill Max Hamburgerrestaurangers VD uppmana alla restauranger till att ha minst en GI-rätt på menyn, speciellt som lunchalternativ.

2007-06-27: Jakob vann Hamburger-SM

Jakob Hellström från Södermalm, Stockholm, vann Hamburger-SM med en lyxburgare bestående av bland annat sparris, pepparrot och gruyére-ost. Fem finalister tävlade inför en namnkunnig jury.

2007-06-19: Flygande start för Max utlandssatsning

Max hamburgerrestauranger öppnar på Arlanda i samarbete med HMSHost, ett ledande företag för franchising på flygplatser över hela världen. Arlanda blir Max första franchiserestaurang och ett test inför Max internationella etableringar. Max valdes ut i hård konkurrens med andra koncept.

2007-06-18: Max utmanar på Hamburger Hill -öppnar vid Värnamo

Max Hamburgerrestauranger fortsätter att expandera och utmana sina konkurrenter. Nu slås dörrarna upp till den 53:e restaurangen, denna gång på Bredasten utanför Värnamo. Max serverar idag Sveriges godaste hamburgare och i samband med Värnamo-restaurangen är kriget om gästerna större än någonsin - grannar till Max är nämligen Burger King och McDonalds!