Sveriges godaste burgare

MAX Burgers AB

MAX är Sveriges äldsta och mest omtyckta burgarkedja. Vi startade redan 1968. Först fem år senare gjorde vår kollega från USA entré. Ambitionen är den samma som för 51 år sedan - med de bästa råvarorna serverar vi de godaste burgarna.

Om MAX

MAX är ett svenskt familjeägt företag som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. Som familjeföretag har vi målet att finnas kvar i många generationer. 

Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.

MAX är den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt nötkött, kyckling och bacon. 

Med branschens bredaste utbud av gröna burgare med låg klimatpåverkan så minskade vi de totala utsläppen med 10 procent per intjänad krona år 2016 och med ytterligare 5 procent år 2017. Senast under 2022 ska varannan måltid hos oss vara fri från rött kött. Målet är att minska våra klimatutsläpp med 30 procent på sju år (från 2015 till 2022)

År 2008 blev MAX världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan den 14 juni 2018 är MAX som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att vi binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut. Träden suger ned motsvarande 110 procent av utsläppen.

MAX har sedan 2006 avsatt 267 miljoner kronor före skatt till projekt i utvecklingsländer. Sedan 2009 via stiftelsen Rättvis Fördelning som säkerställer att 7-10 procent av den årliga nettovinsten finns till behövande människor runtom i världen. 

Vi vill vara ett hållbart företag i ett hållbart samhälle och ett föredöme i branschen. Förutom vårt omfattande miljöarbete vill vi ta ett socialt ansvar där vi ser individens möjligheter. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Internationell expansion

Världen har fått upp ögonen för Maxkonceptet. Företag och entreprenörer från jordens alla hörn förhör sig om möjligheterna att få starta restauranger tillsammans med MAX. 11 maj 2011 öppnade första restaurangen utanför Sverige på Karl Johans Gate i Oslo, Norge. Idag finns det sex restauranger i Norge och tre restauranger i Danmark där den första öppnade den 1 mars 2013. Den 1 september 2017 öppnade vi den första restaurangen i Polen och totalt finns nu fyra restauranger i Polen.