Vår mat

För oss är smak och kvalitet två sidor av samma mynt. Fina råvaror och noggrann kontroll gör att våra burgare kan smaka så bra som de gör. På våra restauranger använder vi endast svenskt nötkött och kyckling. Det gör vi för att stödja svenskt lantbruk och för att du ska känna dig trygg när du äter hos oss. Dessutom blir det godare burgare.

Alltid svenskt kött

Vi har lagat burgare enligt vårt eget familjerecept sedan 1968. Hemligheten är ingen hemlighet: bara svenskt nötkött blandat med ägg, potatis och kryddor. Då blir det både saftigt och gott.

Att endast använda nötkött, bacon och kyckling från Sverige är en självklarhet. MAX är en av de rikstäckande burgarkedjorna som bara serverar kött från kor, kycklingar och grisar som fötts upp i Sverige.

Svenskt nötkött håller hög kvalitet, vi har världens mest omfattande djurskyddslag och lägst antibiotikaförbrukning i EU. Det har också visat sig att det ger 2,5 gånger mindre utsläpp av växthusgaser att producera ett kilo nötkött i Sverige jämfört med det globala genomsnittet. Dessutom blir det godare burgare.

Som inköpare av råvaror av animaliskt ursprung anser vi att god djurhållning är viktigt i vår strävan att göra världen lite godare. Vi tar hjälp av kunskapscentrum och branschorganisationer för att ständigt förbättra oss och vi utvecklar successivt policies för samtliga djurslag.

Kyckling

Samtliga kycklinguppfödare som levererar till MAX i Sverige är medlemmar i Svensk Fågel och omfattas därmed av deras djuromsorgsprogram, utöver den svenska djurskyddslagstiftningen. Detta innebär bland annat att de inte får några hormoner eller tillväxtantibiotika, att de går lösa i uppvärmda stallar på en bädd av halm, flis eller kutterspån samt att regelbunden uppföljning görs av Länsstyrelsens veterinärer och oberoende kontrollanter.

Vill du veta mer om MAX djurvälfärdspolicy för kyckling så hittar du den i sin helhet här.

Märkningen Kött från Sverige

Att vi har 100 procent svenskt nötkött gör att vi får vi använda den nya märkningen Kött från Sverige. Märkningen visar att nötköttet du äter kommer från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige. Produkten är också förädlad och förpackad i Sverige. Här kan läsa mer om vad märkningen innebär.

Grilloumi®: Mjölk från Sverige

Grilloumi® är en svensk lokalproducerad grillost gjord på mjölk från norrländska kossor, framtagen tillsammans med Fontana och Norrmejerier. Eftersom att mjölken består av 100 procent svensk mjölk kan vi använda märkningen Mjölk från Sverige. Märkningen innebär att produkten är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Läs gärna mer om märkningen Mjölk från Sverige här.

Våra grönsaker

Vi använder grönsaker från Sverige och Europa efter säsong. Här har vi kontrakterade odlare, som vi vet jobbar noga med miljö, kvalitet och fräschhet. Vattnet är kontrollerat och odlarna använder inte färsk naturgödsel. Dessutom genomför vi regelbundet egna kontroller av grönsakerna i form av mikrobiologiska analyser.

Fisk och mjölk

Mjölken som serveras på våra restauranger runt om i landet kommer från olika mejerier: Norrmejerier, Skånemejerier och Arla. Att välja lokal mjölk är ett sätt att minska miljöpåverkan från transporter och stödja de lokala bönderna. Fisken vi serverar är MSC-certifierad och fiskas med hållbara fångstmetoder samt kommer från ett bestånd som inte är hotat.

Fria från burägg

Äggen i våra produkter kommer från frigående höns. Äggen i äggsalladen är dessutom ekologiska. MAX produkter i Sverige, Norge, Danmark och Polen är således buräggsfria, här inkluderas alla typer av ägg, skalägg, äggprodukter och ägg i sammansatta produkter. Du kan läsa exakt vad vår mat innehåller på sidan Produktinformation.