Om oss

MAX drivs av familjen Bergfors med Richard och Christoffer Bergfors som koncernchef och vice koncernchef. Deras far, Curt Bergfors var arbetande styrelseordförande fram tills hans bortgång. 

Med en omsättning på 5,4 miljarder kronor är vi Sveriges näst största burgarkedja och i dagsläget sysselsätter vi ungefär 7 400 personer. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.  

MAX och hållbarhet 

I ett globalt perspektiv är MAX en mycket liten burgarkedja. Vårt mål är inte att vara störst. Vår ambition är i stället att vara bäst för våra gäster och för världen. Redan 1969 tog vi våra första registrerade miljöbeslut när Curt och Britta som grundade MAX, i den lilla gruvstaden Gällivare som ligger ovanför polcirkeln, valde att köpa en aluminiumlåda för återvinning av wellpapp i stället för vinterdäck.

Vi vet att vi är en del av problemet för att åstadkomma en hållbar värld precis som resten av samhället. Därför arbetar vi med att hela tiden skapa nya konkreta lösningar inom fyra fokusområden HälsaRättvisaMiljö & Engagemang

Om undersökningen: Sveriges godaste burgare

Undersökningen om Sveriges godaste burgare har genomförts i elva år. De första åren i samarbete med undersökningsföretaget ISI Wissing, vilket 2015 övergick till Capacent.

Till en början baserades undersökningen resultat på svar från cirka 1000 personer. Antalet har successivt ökat och år 2021 var det 4010 personer som svarade på enkäten. Undersökningen genomförs med öppna frågor till ett riksrepresentativt urval som inte behövt svara på frågor om MAX innan de besvarar enkäten. Det innebär att de svarande har lämnat öppna svar utan någon koppling till MAX. På den öppna frågan: ”Vem tycker du har de godaste burgarna?” så svarar 44 procent av Sveriges befolkning i åldern 16-65 år spontant MAX. Det är den absolut största andelen i jämförelse med övriga restauranger som nämns. Citat från Capacents undersökning: ”MAX har Sveriges i särklass godaste burgare när man ställer en öppen fråga”.

Eftersom frågan ställs öppen så omnämns över 70 andra restauranger i undersökningen. De som ofta nämns är Sibylla, Burger King, McDonalds, Brödernas och Bastards Burgers. Sveriges befolkning har således olika favoriter, men de i särklass flesta svarar MAX på den öppna frågan.