MAX öppnar nybyggd specialrestaurang i Visby

2021-06-16 06:48 (Uppdaterad 2021-06-16 09:00)

Den nybyggda MAX-restaurangen i Visby är en specialdesignad version av kedjans välkända koncept – den här gången med takterrass och plats för nästan tre gånger så många gäster som den gamla Visby-restaurangen. Med avtagbart tak på terrassen ska gäster kunna njuta av MAX goda burgare i friska luften – oavsett om det regnar eller är soligt.

MAX nya restaurang i Visby ersätter den gamla som öppnade i juli 1998 av bröderna Richard och Christoffer Bergfors, numera koncernchef och vice koncernchef som vid tillfället ingick i öppningsteamet. Efter år av ständigt ökad efterfrågan behövde restaurangens kapacitet uppdateras för att möta gästernas behov, därför valde kedjan att öppna en helt ny restaurang – med plats för över 200 gäster.

- Vår nya restaurang här i Visby liknar inget annat vi öppnat tidigare eftersom den är specialbyggd efter tomten, men vi erbjuder så klart samma service som vanligt med bil- bord- och entréservering, drive-in och expresskassor. Jag gillar framförallt takterrassen som öppnar upp för möjligheten att njuta av våra burgare med utsikt över ringmuren och havet. Det blir helt enkelt en MAX-upplevelse utöver det vanliga, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Restaurangchefen Christoffer Larsson har jobbat på MAX sedan 2004 och ser fram emot att öppna den nya restaurangen tillsammans med sina 70 kollegor – varav nästan 45 är helt nyanställda.

-Det blir en stort lyft sedan tidigare och jag, som är född och uppvuxen i Visby, tycker det känns bra att vara med och bidra till jobbtillfällen på hemmaplan. Vissa börjar sin karriär på MAX och jag som drivs av att vara med och utveckla mina kollegor vet att arbetsmiljön är viktig, därför känns det extra bra att välkomna såväl kollegor som gäster till vår nya restaurang här i staden, säger Christoffer Larsson, restaurangchef på MAX i Visby.

MAX nybyggda restaurang i Visby ligger på samma adress som tidigare, Scheelegatan 10. Under sommaren (31/5 och 15/8) har restaurangen öppet alla dagar mellan 09:00 – 05:00. Utanför den perioden är öppettiderna 10:00 – 01:00 mellan söndag och torsdag samt 10:00 – 05:00 mellan fredag och lördag. Den invigs den 16 juni klockan 10:00 och öppningsceremonin leds av Christoffer Bergfors och Rickard Holm, vice koncernchef respektive Sverige- och Norgechef. På plats för att klippa bandet tillsammans med Christoffer och Rickard finns också restaurangchef Christoffer Larsson och Eva Ahlin, regionråd och ordförande i och Miljö- och byggnämnden på Gotland.