Max etablerar sig i Alingsås

Luleå 2011-01-19 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Sveriges snabbast växande hamburgerkedja Max kommer under 2011 etablera sig för första gången i Alingsås. Etableringen innebär 50 nya jobb.
- Alingsås har jag länge velat att vi ska ha en restaurang i. När vi nu hittat ett bra läge där och bygget är i full gång för att vi ska kunna öppna i början av hösten, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max hamburgerrestauranger har under de senaste åren expanderat kraftigt i Sverige. Under 2010 år har kedjan öppnat nio nya restauranger och planen inför 2011 är att etablera minst lika många.

- Vi har märkt att våra etableringar påverkar hela näringslivet på orten positivt. Dels genom att vi skapar nya arbetstillfällen men också för att intresset för att äta ute ökar, säger Richard Bergfors.

Max hamburgare utsågs med bred marginal till Sveriges godaste i en undersökning genomförd av ISI Wissing. Samma undersökningsföretag gör också årligen en undersökning om vilken hamburgerkedja som har de nöjdaste kunderna - Max har placerat sig i topp åtta år i rad.

Max restaurang i Alingsås planeras öppna till hösten. Restaurangen kommer inrymmas i ett nybyggt miljöhus som ligger vid Sveaplan, inte långt ifrån järnvägsstationen.