MAX UPPDATERADE RUTINER I OCH MED FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS FÖRESKRIFTER FÖR RESTAURANGER

2020-03-24 22:33 (Uppdaterad 2020-03-24 22:41)

Den 24 mars gick Folkhälsomyndigheten ut med skärpta föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och övriga serveringar. Det här är en översikt av de åtgärder som MAX genomför för att följa föreskrifterna.

Vårt ansvar är i första hand är att prioritera hälsan hos våra medarbetare och gäster samt att göra vad vi kan för att förhindra fortsatt spridning. Vi inför nya rutiner för att glesa ut mellan gästerna i restaurangerna samt erbjuda take-away lösningar och nya möjligheter att beställa via webb.

Vi ska säkerställa att det inte samlas för många människor på en och samma yta. Från och med den 25 mars tar vi bort stolar i serveringsytan i restaurangerna. Gäster som har beställt sin måltid får information att sätta sig ned och vänta vid ett bord tills maten är klar att hämtas. Detta för att undvika att flera står och väntar på en mindre yta. MAX medarbetare kommer att dela ut matbeställningar i ett lugnt och jämnt flöde för att undvika köbildning framför utlämningsdisken samt till dryckes- och tillbehörsstationen.   

När vi kan förvänta oss att gästantalet ökar kommer vi att bemanna med extra personal i serveringen. Denna medarbetare finns till hands för gästerna för att hjälpa till med beställningar, se till att trängsel inte uppstår och att avstånd hålls i eventuella köer till kassa och toalett.

Majoriteten av våra restauranger har drive-in och vi kan också erbjuda beställning via MAX mobilapp för avhämtning.  I många städer finns också möjligheten att beställa hem mat via olika leverantörers mobillösningar, se lista här. Vi inför nu även ett nytt beställningssätt via webben då gästen kan välja att få sin mat serverad vid bordet eller levererad till den parkerade bilen. Mer information om detta beställningssätt kommer inom kort.

I restaurangerna finns information till gästerna för att underlätta deras beställningar och göra deras besök på MAX till en trygg och trevlig upplevelse.

MAX har de senaste veckorna vidtagit flera andra försiktighetsåtgärder som finns att läsa om här.

Vi tar utbrottet av nya coronaviruset på största allvar och sätter hälsa och säkerhet först. Vi gör vårt yttersta för att ge våra gäster fortsatt service och servera Sveriges godaste burgare.