Vi använder cookies och följer din användning av våra digitala kanaler för att bättre kunna anpassa vår kommunikation till dig. Om du inte godkänner eller vill ha mer information, läs vår integritetspolicy.

Lucioperca Maximus
Patrik Broström Borg, Hambergs Fisk Uppsala, vann i proffsklassen 2010 med sin gösburgare Lucioperca Maximus (Krispig gös på dillrostad rågbröd).
Ingredienser
Panering:
½ dl vetemjöl
1 dl breadcrumps
1 ägg
1 msk curry
Fänkålen:
2 st Fänkål
½ dl 12% ättika
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
1 citron
Tillagning - Gör så här
Vänd fisken I vetemjöl och sedan i det uppvispade ägget och slutligen I curry/ ströbrödet. Fritera eller stek bröden försiktigt i rapsoljan. Salta och peppra panna
Kallrör ättika socker och vatten. Riv citronskal och pressa juicen. Riv fänkålen på grova sidan av ett rivjärn. Blanda och låt stå.Dressing: Blanda majonnäs, creme-fraiche och senap. Pepparrot efter smak. Vårlök Salt och peppar.