Nashville Hot Chicken Sandwich

En crispy kycklingburgare doppad i chiliolja, toppad med majonnäs, pickles och slaw och serverad i ett rostat Frscobröd.

Ingredienser

4 Kycklingburgare
1 sats Chiliolja, se recept nedan
4 Friscobröd
4 msk Majonnäs, ex Hellmans
1 sats Slaw, se recept nedan
8-12 skivor Pickles – ex saltgurka eller dillpickles

MAX-produkter

  • Friscobröd
  • Delifresh Kyckling

Tillagning - Gör så här

Börja med att steka/fritera kycklingburgaren, samtidigt rosta bröden på insidan. Lägg slaw och pickles på bottenbit av bröd och majonnäs i locken. Ta den varma & krispiga kycklingburgaren och doppa i dem direkt i den varma chilioljan, lägg sen direkt på pickles/slaw/botten. Toppa med locken och servera direkt.

Chiliolja
2-6 msk cayennepeppar – OBS! Här styr mängden din förmåga att klara hetta.
3 msk råsocker
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver, rökt om du har
1 nypa salt
3 dl matolja

Blanda cayennepeppar, socker, chilipilver, vitlök, paprika och salt i en kastrull, vispa sen
i oljan. Värm försiktig på låg värme under omrörning tills du ska doppa kycklingburgaren i.
OBS! se till att röra om i oljan innan du doppar varje kycklingburgare. 

Röd slaw
¼ huvud rödkål, tunnskivade
½ röd lök, tunnskivade
salt
3 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
1 dl bladpersilja, grovhackad
Blanda ihop kål och lök med salt, låt vätska ur i ca 10 minuter. Massera sen kålen/löken mjuk och slå sen av vätskan. Vänd i vinäger, olja och persilja, servera i bröd och njut.