Matgeeks Burger Melt

Frisco toast, högrevsfärs, cheddarost, bacon, lönnsirap, shiitakesvamp, lök, majonnäs och srirachasås, signerat Johan Hedberg.

Ingredienser

Färs (gärna högrev med ordentligt med fett i)
Ett paket baconLönnsirap100 g shiitakesvamp
1 gul lök
1 dl majonnäs
Srirachasås (stark chilisås)
Ost (gärna cheddar)
Ett par skivor Frisco Hot Melt ToastSalt och pepparSmör till att steka i

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Johan Hedberg driver YouTube-kanalen Matgeek och i vloggen “Lagat tre goda melts (mackor) med Max nya Hot Melt Toast” kan du se Johan laga sin Entrecote Melt.

1) Forma färsen till burgare och salta dem ordentligt på båda sidor.

2) Stek baconet så det får fin färg och lägg därefter att svalna på en bit hushållspapper. Pensla baconet med lönnsirap och lägg tillbaka dem i en het stekpanna. Det brukar vara lagom med läge 7 av 10. Låt dem stekas lite och häll därefter över lite lönnsirap. Nu börjar den sjuda och bildar efter ett par minuter en karamell. (Det påminner om sockret man smälter för att ha som lim till pepparkakshuset och ska vara lite segt.) Ta då baconet ur pannan och lägg på ett galler.

3) Ta bort stammarna från svampen och stek endast hattarna i lite smör. Salta dem en aning.

4) Skiva löken i ringar och stek i smör så den blir glansig och mjuknar en aning men inte får en massa färg.

5) Stek hamburgarna på båda sidor i en het stekpanna. Är de för röda inuti vänder man dem och steker en stund till. Vill man ha röksmak i dem kan man använda en Smoking Gun och röka dem i en bunke precis innan servering.Burgarna smakar bättre om de får “vila” ett par minuter så att värmen jämnar ut sig.

6) Häll majonnäsen i en skål och tillsätt lite sriracha. Smaka av att den är lagom kryddig och tillsätt vid behov mer srirachasås eller stark chilisås.

7) Stek bröden i lite smör på ena sidan i en stekpanna.

8) Lägg ett av bröden i stekpannan och bred på lite chilimajonnäs. Placera ut svampen ovanpå majonnäsen. Lägg på köttet, en skiva ost och toppa med baconet.

9) Häll cirka en matsked vatten i stekpannan och lägg över en bunke eller ett lock tills osten smält.

10) Toppa med andra brödskivan och servera omgående.