Vi använder cookies och följer din användning av våra digitala kanaler för att bättre kunna anpassa vår kommunikation till dig. Om du inte godkänner eller vill ha mer information, läs vår integritetspolicy.
BLT på Frisco Hot Melt Toast
BLT med majonnäs, stekt bacon, sallad, tomater, purjolök och Gruyere, signerat Fredrik Rosell.
Ingredienser
Ingredienser för 2 st:
4 st Frisco Hot Melt Toast-bröd
6 msk majonnäs
2 stora blad av krispsallad
4 skivor bacon
2 skivor gruyere
10 cm purjolök tunt skivad
1 skivad kvisttomat
1-2 msk smör att steka brödet i
Nymalen svartpeppar
MAX-produkter
- Frisco Hot Melt Toast
Tillagning - Gör så här
Fredrik Rosell - passionerad kock, bagare och receptkreatör som är aktiv på Instagram samt driver bloggen frallansmatblogg.com.
Gör så här:
Stek baconet i en stekpanna tills det fått lagom mycket färg. Lägg de tätt tillsammans och placera osten ovanpå baconet i stekpannan så att den smälter. Lyft sedan baconet med osten ur pannan. Dela skivorna på mitten och lägg det åt sidan tills det är dags att montera toasten. Spara baconfettet i stekpannan och lägg även i en liten klick smör. Stek nu bröden i fettet tills du har en vackert brynt färg på båda sidorna av brödet. Bred ett lager majonnäs på ena sidan av samtliga bröd.
Sedan bygger du ihop toasten så här: Först ett bröd med majonnäs, salladsblad, purjolök, 2 stora tomatskivor, lite nymalen svartpeppar, stekt bacon med ost och slutligen ett bröd med majonnäs. Pressa ihop toasten lite lätt med handen och dela den diagonalt i två trekanter.