Umami fries

De snyggaste tillbehören till hemmaburgaren tilltalar det femte smaksinnet. Så här enkelt gör du dem!

Ingredienser

– 2 dl majonnäs
– 0,5 tsk cayennepeppar
– 0,5 tsk tryffelolja
– 1 tsk honung
– 0,5 tsk vitvinsvinäger
– 1 tsk dijonsenap
– 1,5 tsk hackad persilja
– 1 vitlöksklyfta
– 2-3 nypor tryffelsalt
– potatis
– olja
– rödlök
– jalapeños
– smält cheddarost

Tillagning - Gör så här

Skär potatisen i smala stavar. Hetta upp olja till 175–180 grader och fritera stavarna tills gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och salta.

Häll upp majonnäsen i en skål. Hacka persiljan och riv vitlöken fint. Rör ned tillsammans med övriga ingredienser.

Finhacka rödlöken och slanta jalapeños. Servera pommes fritesen med umamidressingen, smält cheddarost, rödlök och jalapeños. (Och en burgare förstås, om du vill.)