Rödbetsburgare på Frisco Hot Melt Toast

Frisco toast, rödbetor, picklad rödlök och vitlöksaioli, signerat @allthingsgreen.nu

Ingredienser

1 frp Max Frisco Hot Melt Toast

Knaprig rödbetsburgare (ger ca 10 burgare):
500 gram rödbetor
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
1 rejäl handfull solrosfrön
3 msk krossade linfrön + 0,75 dl vatten (= 3 linfröägg)
2 dl majsstärkelse

Picklad rödlök
2 rödlökar, tunt skivade 1 dl 12% ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten

Vitlöksaioli
0,5 dl kikärtsspad Ca 1,5 dl rapsolja
1 liten vitlöksklyfta en nypa salt

Romansallad
Salt
Rapsolja till stekning

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Picklad rödlök
Låt ättika, socker och vatten koka upp i en kastrull. Lägg ner löken i lagen och låt sjuda 1 minut. Drag från plattan och häll upp på väl rengjord burk. När det svalnat; förvara i kylskåp.

Vitlöksaioli:
Vispa upp kikärtspad till ett skum med en elvisp, tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Vispa samman ingredienserna tills aiolin är tjock vit och krämig. Pressa ner vitlöksklyftan och smaka av med salt.

Rödbetsburgare:
Skala och riv rödbetorna grovt på ett rivjärn, skiva rödlöken tunt och hacka vitlöksklyftorna. Lägg rödlök och vitlök i en teflonpanna, tillsätt några matskedar vatten och fräs löken mjuk under några minuter. Smaka av med en nypa salt.

Blanda krossade linfrön med vatten och låt svälla i 15 minuter. Blanda sedan med övriga ingredienser. Klicka ut smeten i stekpannan och stek på medelhög värme, några minuter på varje sida. Smeten är lös från början men går ihop i stekpannan, forma burgaren i önskad form med hjälp av stekspaden.

Vid servering:
Rosta Max Frisco Toast i en torr stekpanna eller brödrost och servera tillsammans med knaprig rödbetsburgare, picklad rödlök, krispig romansallad, groddar och krämig vitlöksaioli.

All things green är en av Sveriges mest framgångsrika matbloggar som fokuserar på grön och vansinnigt god mat som är bra för både kropp, jord och själ. Bloggen drivs av Mary Strömberg Bååth och du hittar henne även på Instagram.