Matgeeks Kantarell Melt

Frisco toast, kantareller, smör, persilja, cheddarost och ägg, signerat Johan Hedberg.

Ingredienser

200-300 g kantareller
Smör
Persilja
Salt & Peppar
Ost (gärna cheddar)
1 ägg
Ett par skivor Frisco Hot Melt Toast

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Johan Hedberg driver YouTube-kanalen Matgeek och i vloggen “Lagat tre goda melts (mackor) med Max nya Hot Melt Toast” kan du se Johan laga sin Entrecote Melt.

1) Ansa och stek kantarellerna i smör. Börja på medelvärme och koka bort nästan all vätska. Öka därefter värmen så de får en fin stekyta. Ta därefter av från värmen, klipp över lite persilja och smaka av med salt.

2) Stek äggen försiktigt på strax över medelvärme men var försiktig så att gulan behålls intakt. Lägg det därefter på ett smörat fat så det lätt går att förflytta till överst på mackan.

3) Bred lite smör på brödskivorna. Lägg en brödskiva i stekpannan med smörsidan inåt. Placera rikligt med kantareller på brödskivan och toppa med en skiva ost. Mal peppar över osten. 

4) Häll cirka en matsked vatten i stekpannan och lägg en metallbunke eller lock över brödet. På så vis kommer ångan från vattnet hetta upp osten och göra så den smälter.

5) När brödet är rostat under och osten smält lägger man upp smörgåsen på ett fat och placerar det stekta ägget ovanpå. Garnera med lite extra finklippt persilja.