Kimchifräst Bulghur med Crispy No Chicken Burger

Kimchifräst Bulghur med Crispy No Chicken Burger, avokado, syltad rödlök och inlagt
ägg.

Ingredienser

3 msk Matolja
2 dl Kimchi, strimlad
8 dl Kokt Bulghur
3 Salladslök, skivad
1-2 msk Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
4 Crispy No Chicken
2 Avokado, skalade, urkärnade & tärnad
2 dl Syltad rödlök – se recept nedan
4 Sojainlagt ägg – se recept nedan
1 knippe Koriander


Tillbehör: Citron, klyftad
Någon sås om så önskas, ex aioli, sriracha m.fl

MAX-produkter

  • Crispy No Chicken Burger

Tillagning - Gör så här

Hetta upp en panna med olja och börja med att stek kimchin under omrörning i några minuter. När kimchi fått lite färg, lägg i bulghuren och stek med tills den blir varm, smaka av med vinäger, salt, peppar och ev mer kimchispad för mer kimchismak.
Innan servering, vänd i salladslöken. Stek/fritera Crispy No Chicken enligt instruktioner.
Lägg upp bulghur i botten av en tallrik/skål, fördela avokadon, lök och ägg runt om.
Strimla Crispy No Chicken i önskade tjocklek och toppa på bulghur, avsluta med koriander på topp, en citronklyfta och ev. sås på sidan.

Syltad rödlök
4 rödlök, tunnskivade
½ dl ättika
½ dl socker
1 dl vatten


Lägg den skivade löken i en skål.
Koka upp ättika med socker och vatten, slå sen p ålök, täck med plastfilm och låt dra, gärna över natt.


Sojainlagt ägg
4 ägg
2 dl japansk soja
1 msk risvinäger
1 msk socker


Koka upp saltat vatten och lägg sen i äggen, koka i 7 minuter och kyl sen ner snabbt ner under kallt rinnande vatten. Skala äggen och lägg i en bunke. Blanda ihop soja med vinäger och socker, slå på ägg och låt dra i 1-2 timmar. Ät och njut!