Bönburgare på Frisco Hot Melt Toast

Frisco toast, västerbottenost, smörstekta kantareller, vita bönor, röda linser, forellromsdressing, rödlök och picklade rönnbär, signerat Fredrik Rosell.

Ingredienser

Ingredienser till två bönburgare:

1 dl kokta sköljda och avrunna röda linser
2 dl kokta sköljda och avrunna stora vita bönor
1 dl purjolök mjukstekt i smör
1msk potatismjöl
1 äggvita
2 tsk timjan
125 g kantareller. smörstekta
1 dl fint skuren persilja
Salt och peppar
Rapsolja och smör att steka
2 tjocka skivor Västerbottensost till servering
Några skivor rödlök till servering
Några matskedar forellromsdressing till servering
2 msk picklade rönnbär till servering (avrunna)
2 stora blad krispsallad till servering
4 st  smörstekta Frisco Hot Melt Toast-bröd till servering

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Fredrik Rosell - passionerad kock, bagare och receptkreatör som är aktiv på Instagram samt driver bloggen frallansmatblogg.com.

1) Smörstek kantarellerna. Dela de största men de små kan med fördel vara som de är. Krydda med salt och peppar. Dra dem åt sidan så att de svalnar.

2) Mjukstek purjolöken i lite smör eller rapsolja utan att den tar färg.

3) Mixa linser, bönor, purjolök, potatismjöl, äggvita och timjan till en smet med stavmixer eller matberedare. Smaka av smeten med salt och peppar.

4) Rör ner kantareller och persilja i smeten. 

5) Forma 2 st burgare. Ett tips är att blöta händerna i lite kallt vatten innan du formar smeten så går det lättare.

6) Lägg burgarna på ett fat. Täck fatet med plast och ställ det i kylen i minst 60 min.

7) Stek sedan burgarna i lite rapsolja och smör tills de har en vackert gyllenbrun yta.

8) Lägg burgarna på en plåt eller ugnssäker form och toppa med Västerbottensosten. Efterstek en stund i ugnen på 200 graderså att osten smälter.

9) Smörstek brödet så att du får en vackert gyllene färg på båda sidor av brödet.

10) Bygg ihop burgaren enligt följande: ett smörstekt Frisco Hot Melt Toast, lite forellromsdressing, ett salladsblad, bönburgaren, några rödlöksringar, picklade rönnbär och ett till smörstekt toastbröd.