BBQ-panerad tofuburgare med sallad och hemmagjorda krutonger

Friscobröd, panerad tofu, picklad röd lök, hemmagjorda krutonger, signerat @itsahealthylifestyle

Ingredienser

Picklad lök
BBQ sås
1 paket MAX friscobröd
6-7 bitar Frisco Hot Mealt-toast (Låt gärna stå ute ut förpackningen ca 12-24 timmar)
250 g tofu
45-50 ml olja
Ca 1 dl mjöl
Kryddor enligt preferenser, ex. vitlök och salt.
Sallad, exempelvis isbergssallad, tomater, majs och gurka.
Topping, exempelvis avokado, MAX dressing (eller hemmagjord)

MAX-produkter

  • Friscobröd
  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

Börja med att pressa tofun av vätska genom att ta den ur sin plastförpackning och sedan sätt tofun på en tallrik och placera något tungt (exempelvis en kastrull med vatten) på tofun och låt stå ca 10-30 minuter.
Värm ugnen till 180 grader.
Börja med att skära ca 2 burgarbröd och 6-7 frisco hot mealt-toast i små bitar (den storlek du vill ha på dina krutonger). Sedan ta hälften av brödbitarna, eller så många krutonger som du vill ha och lägg i en bunke. Häll över olja och kryddor och blanda väl. Häll sedan ut på ett bakplåtspapper och sprid ut bitarna så de inte nuddar varandra.
Häll ut resterande brödbitar på plåten (eler en separat plåt), pressa ned dem något så de blir mer platta. Häll över lite kryddor om du vill att brödsmulorna ska ha smak.
Sätt in plåten med dina krutonger i ugnen i 15 minuter. Ta sedan ut dem och häll i en skål och låt resterande brödbitar vara kvar i ugnen ca 10 minuter till (se till att rotera bitarna så de inte blir helt rostade).
När brödbitarna är helt rostade ta ut dem och låt stå ett tag tills de blivit kalla och då kan du hälla dem i en matberedare och mixa tills de blivit smulor.

Tofu
Börja med att hälla lite mjöl i en skål, brödsmulorna i en annan skål och din BBQ-sås i en annan skål (antingen egengjord eller köpt BBQ-sås.
Värm ugnen till 200 grader och sätt bakplåtspapper på en plåt.
Skär tofubitarna i ca 2 cm tjocka bitar. Börja med att först täcka en tofubit i mjöl och skaka av lite om det blir för mycket. Täck sedan i BBQ-sås och sist med brödsmulorna, du kan behöva trycka lite så att brödsmulorna fastnar. Placera dem sedan på plåten, upprepa tills alla tofubitarna är klara.
Baka i ugnen ca 25-30 minuter och vänd tofubitarna efter halva tiden.
Du kan steka bitarna i rikligt med olja om du inte vill/kan baka dem i ugnen.
Till sist, rosta frisco bröden i ugnen ca 3-5 minuter tills de är gyllenbruna och då är det dags att sätta ihop burgaren.
Och glöm inte dressingen, ex MAX Green & garlic dressing till din sallad eller extra sås till din burgare. Eller använd mer BBQ-sås om du vill ha burgaren helt vegansk

Receptet är skapat av itsahealthylifestyle - du hittar henne här.