Vi använder cookies och följer din användning av våra digitala kanaler för att bättre kunna anpassa vår kommunikation till dig. Om du inte godkänner eller vill ha mer information, läs vår integritetspolicy.
BBQ Halloumiburger
BBQ halloumiburger med rödkålsslaw & picklad gurka.
Ingredienser
Gurka, tunnskivad
1 msk Socker
1 tsk Salt
1 tsk Ättika
¼ huvud Rödkål, tunnskivad
1 Morot, riven
4 Salladslök, finskivade
½ dl Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Tillbehör: Blandsallad Dipp – samma som till burgare
Tillagning - Gör så här
Lägg ut halloumiburgarna på en tallrik och pensla dem med BBQ-sås på båda sidorna, låt dra i 30 minuter.
Lägg gurkskivor i en skål och blanda med socker, salt och ättika, låt dra i ca 30 minuter, rör om då och då.
Blanda rödkål med riven morot och skivad salladslök, blanda i vinäger och smaka av med salt och peppar.
Stek/grilla halloumiburgarna i medelvarm panna med lite olja så de får fin färg.
Stek/grilla bröd och börja sen bygga burgarna:
Lägg först dressning på bröd, sen på med ngr gurkskivor, lägg på 2 halloumiburgare per bröd och toppa med rödkålsslaw och lock.
Servera med sidesallad och extra dressing