Aubergineburgare med aioli, parmesan och karameliserad rödlök

Frisco toast, aubergine, karamelliserad lök, parmesan och aioli, signerat @olivehummer.

Ingredienser

8 skivor Frisco Hot Melt Toast
1 stor aubergine
4+4 msk rapsolja
3 rödlökar
1-2 msk smör
1 msk rödvinsvinäger
5 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
½ citron
Salt och peppar
4 st tjocka skivor parmesan
1 bifftomat
1 påse machesallad, ca 70 g
1 näve rödbetsgroddar eller andra valfria groddar
Hackad gräslök

MAX-produkter

  • Frisco Hot Melt Toast

Tillagning - Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva auberginen i 8 st tjocka skivor, pensla skivorna med 4 msk rapsolja, salta och peppra och lägg i en ugnsfastform. Baka i ugnen tills skivorna får fin färg på båda sidorna. Ca 10-15 min, vänd efter halva tiden. Lägg på parmesanen de sista 3 minuterna om du vill att osten ska vara varm.
3.Blanda ihop majonnäs med riven vitlök, salt, peppar och några droppar citron. Ställ kallt.
4. Skiva rödlöken i tjocka skivor. Hetta upp smöret+1 msk rapsolja i en stekpanna och stek löken på medelvärme i ca 5 minuter, låt den inte ta färg. Häll på rödvinsvinägern och stek i ca 7 min till. Salta och peppra.
5. Skiva tomaten.
6. Stek Frisco Hot Melt bröden i rapsolja tills de får fin färg på båda sidorna.
7. Bred aiolin på båda skivorna av brödet. Lägg på machesallad, tomat, aubergine, parmesan, karameliserad rödlök, rödbetsgroddar och lägg på locket. Ät!

Siri Barje är matstylist, TV-kock och kokboksförfattare. På Instagramkonton @olivehummer delar hon med sig av grön och fräsch mat.