Vi använder cookies och följer din användning av våra digitala kanaler för att bättre kunna anpassa vår kommunikation till dig. Om du inte godkänner eller vill ha mer information, läs vår integritetspolicy.

Fabbes grekiska burgare
Fabian Pilsetnek från Stockholm satte en grekiskt tusch på finalen av Hamburger-SM 2008 med sin burgare Fabbes grekiska burgare.
Ingredienser
1 fetaost
1 isbergssalladshuvud
1 saftig tomat
1 rödlök
1 klick Ajvar relish
1 klick smör
MAX-produkter
- Friscobröd
Tillagning - Gör så här
Dressingen: Riv gurkan grovt och lägg den på hushållspapper. Strö salt på gurkan och låt den ligga i 15 min. Pressa ur dess saft och blanda gurkan med yoghurt,vitlök och peppar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ i kylen. Burgaren: Blanda en pressad vitlöksklyfta med smör. Lägg i en stekpanna. Fräs insidan av hamburgerbrödet i vitlöksmargarinet. Klicka ut Ajvar relish på underbrödet. Lägg på 3-4 rödlöksringar och köttet. Lägg en tunn fetaostskiva på hamburgaren. Strö över hackad isbergssallad. Lägg 2 tomatskivor på salladen. Sätt på en ordentlig tzatzikiklick och avsluta med toppbrödet.