Vinnare utsedd i Hamburger-SM 2012

Luleå 2012-06-01 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Idag avgjordes Hamburger-SM i Kungsträdgården i Stockholm. De fem finalisterna tillagade och serverade sina hamburgare inför en jury bestående av bland annat Klas Lindberg, årets kock 2012, Max vd Richard Bergfors och hamburgerälskaren Martin Melin.
För sjätte året arrangerade Max Hamburger-SM. Genom åren har vinnarburgarna innehållit smaker som gruyèreost, sparris, pepparrot och salami. Vid två tillfällen har vinnarburgaren fallit juryn i smaken så pass att den hamnat på Max meny.

- Årets finalister har verkligen vågat laborera med smaker, vilket vi i juryn värderar högt. Men det fanns en som verkligen stack ut och fångade oss, nämligen Frida Pettersson med sin Grand de Garlic, säger Richard Bergfors, vd på Max och ordförande i juryn för Hamburger-SM.

Årets tema var Grand de Luxe och finalistburgarna har innehållit nya spännande ingredienser som västerbottenost, ruccola, parmaskinka och kantareller. Första pris är en resepresentkort till ett värde av 20 000 kr.

-Det känns jätteroligt att juryn bestående av hamburgerexperter gillade min burgare, säger Frida Pettersson från Luleå. Jag skickade in mitt recept som en chansning och nu står jag här på stora scenen! Nu håller jag tummarna för att jag även får se den på Max meny i framtiden!

Juryn bestod förutom Richard Bergfors, vd på Max, också av årets kock 2012 Klas Lindberg och hamburgerälskaren Martin Melin. För mer information, se: www.hamburger-sm.se