Vegansk shake fortsätter ersätta MAX vanliga milkshake

Stockholm 2018-09-05 14:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Efter flera gröna lanseringar så fortsätter MAX sin resa i klimatomställningens tecken. Green-familjens utökning i mars togs väl emot och Jonas Mårtensson, chefskock på MAX, påbörjade då arbetet med att ta fram en milkshake som inte har komjölk som bas.

- Arbetet har tagit tid, men nu känner jag att vår växtbaserade shake är något jag kan vara stolt över, den smakar fantastiskt. Jag ville inte tumma på varken smak eller kvalité, det ska inte behövas, det vet vi på MAX, berättar Jonas Mårtensson. Efterfrågan var långt över förväntan när vi testade den i våras.

I våras testades den veganska shaken på  MAX Hamngatan i Stockholm, och gjorde succé. En volym som vanligtvis räknas på ca en vecka tog slut på ett dygn. MAX har sedan dess arbetat för att kunna leverera samma höga kvalité och smak i resten av Sverige – men först ut är fem teststäder utspridda över landet. När Vegan Shaken rullas ut på alla restauranger är tanken att den ska ersätta den vanliga milkshaken helt och hållet.

- Vårt mål är att varannan måltid år 2022 ska vara annat än rött kött, och lanseringen av vår växtbaserade shake stödjer det målet, berättar Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Jonas har jobbat stenhårt med smak och konsistens, det känns tryggt att rulla ut den till fler platser i Sverige, den är äntligen perfekt!

I restaurangerna som erbjuder den växtbaserade shaken kan man som gäst även beställa vegansk Lyx Shake med bär - nu tillgänglig med jordgubb, blåbär eller hjortron. Utöver vegansk Lyx Shake kan man få de vanliga smakerna vanilj, jordgubb och choklad. 

Vegan Shaken finns tillgänglig från och med den 5 september på MAX Malmö City, MAX Uppsala City, MAX Luleå City, MAX Umeå City, MAX Göteborg Ullevi samt Hötorget och Hamngatan i Stockholm.