Världens första vegetariska Max öppnar på Way Out West

Luleå 2016-05-11 09:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31)

Tidigare i år femdubblade Max utbudet av gröna alternativ genom lanseringen av Green-familjen. Nu tar den svenska hamburgerkedjan nästa steg i omställningen mot en mer klimatsmart meny och öppnar en helt vegetarisk (lakto ovo) restaurang på musikfestivalen Way Out West i Göteborg 11-13 augusti. 

– Lanseringen av Green-familjen är vår största succé någonsin, men vi nöjer oss inte med det. Nu tar vi nästa steg för att ännu fler ska upptäcka hur goda vegoburgare kan vara. För oss känns det självklart att göra det tillsammans med Way Out West, en annan organisation som är bäst i klassen när det gäller hållbarhet och som tidigt ställde om till helt vegetariskt, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Max kommer att bygga upp en fullskalig restaurang i anslutning till Björngårdsvillan mitt i Slottsskogen 11-13 augusti. På menyn står Green-familjen, som består av BBQ Sandwich som är vegan, Greenburgare, Halloumiburgare, Crispy Mexican burgare och Halloumisallad. Självklart kommer det också att serveras Crispy Fries och andra vegetariska tillbehör.

– Max visar vägen med sitt hållbarhetsarbete. Deras tydliga värderingar och engagemang stämmer i mångt och mycket överens med våra. På festivaler finns det ofta en utmaning i att kunna erbjuda besökarna goda, vegetariska rätter snabbt. Där kommer Max in som ett perfekt komplement. Vi är väldigt glada och stolta över att de har tackat ja till inbjudan, säger Patrick Fredriksson, festivalansvarig på Luger.

– Max är ett familjeföretag med målet att finnas kvar i många generationer. En av vår tids största klimatutmaningar är mat, och inte minst rött kött. Därför har satt upp målet att 1 av 3 beställningar ska vara något annat än rött kött år 2020, säger Christoffer Bergfors.

Max var först i världen år 2008 med att klimatmärka sin meny och man klimatkompenserar hela produktionskedjan - från jord till bord - genom trädplantering i Afrika. Företaget har sex år på rad blivit branschbäst på hållbarhet enligt Sustainable Brand Index och lanseringen av Green-familjen fick nyligen pris för ”Årets insats inom hållbart varumärkesbyggande" 

Läs mer om Max Green-familj här

Läs mer om Max på Way Out West här 

För mer information, kontakta gärna:
Patrick Fredriksson, Partneransvarig på Luger och Way Out West
0733-148208, patrick@luger.se