MAX expansion fortsätter, öppnar två nya restauranger samma dag

2022-12-14 12:46 (Uppdaterad 2022-12-14 12:52)

Nu slår MAX upp dörrarna till två nya restauranger på en och samma dag. Den ena restaurangen är belägen vid Triangeltorget i Malmö och blir den sjätte restaurangen i staden. Samtidigt öppnas ytterligare en restaurang belägen i Katowice i södra Polen, vilket medför att burgarkedjan totalt har 190 restauranger.

Tillväxtresan i Sverige fortsätter och nu öppnar MAX en restaurang centralt placerad vid Triangeltorget i Malmö. MAX har letat efter ett passande läge för ytterligare en central restaurang och valet föll på Triangeln - Malmös äldst bevarade vägkorsning som är uppkallat efter den triangelformade refugen som låg mitt på torget. Det är en mötesplats för Malmöborna som ligger strategiskt nära köpcentrumet Triangeln med både pendlare och shoppingbesökare i omlopp.

Torgets gestaltning har fått följa med in i restaurangen med varma kulörer och omsorgsfullt valda hållbara material och detaljer i kakel och trä. Tanken är även att restaurangens uteservering ska bidra till torgkänslan. Restaurangen är byggd enligt MAX nya inredningskoncept och ambitionen är att gå mer mot casual dining och restaurangkänsla än många av MAX äldre restauranger. Den nya restaurangen är nära 500 kvadratmeter och har generöst med sittplatser, 100 inomhus och 34 utomhus.

- Det är väldigt glädjande att MAX fortsätter att expandera i världen och att vi öppnar två restauranger på en och samma dag med både Malmö och Katowice. Triangeltorget är ett bra läge i Malmö där man fräschat upp området och vi tror att MAX blir ett bra tillägg till centrumet och de andra butikerna när restaurangen ligger så lättillgängligt. Vi har även ytterligare en restaurang på gång i Malmö vid Midhem som planeras att öppna under slutet av 2023 säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Fredrik Ljung blir restaurangchef på Triangeltorget. Han började på MAX redan 2013 och har sedan satsat på att utvecklas och göra karriär inom MAX med tidigare meriter som restaurangchef för Helsingborg och Ljungby. Han berättar att det är gemenskapen som gjort att han trivts bra och velat stannat kvar så länge. 

- Att få träffa så extremt många olika människor varje dag, både gäster och kollegor är det bästa med MAX. Det är otroligt motiverande att få se kollegorna utvecklas och att se till att gästerna får riktigt bra service. Jag är mån om att personalen hela tiden fortsätter att utvecklas och vill att det ska vara en bra arbetsmiljö med en härlig gemenskap för alla 40 nya kollegor, säger Fredrik Ljung.

Öppningsceremonin sker den 14 december klockan 10:00 och leds av Christoffer Bergfors, vice koncernchef, tillsammans med restaurangchef Fredrik Ljung. På plats under ceremonin finns även Malmö FF, som MAX sponsrar, representerat av fotbollsspelarna Adi Nalic och Elin Björklund som kommer få äran att klippa det röda bandet.

Restaurangen ligger på Södra Förstadsgatan 40 vid Triangeltorget i Malmö och har öppet från 10.00 till 02.00 söndag till tisdag, 10.00 till 04.00 onsdag och torsdag samt från 10.00 till 06.00 fredag och lördag.