Sveriges mest prestigefulla hamburgertävling är igång

Luleå 2010-04-07 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) För fjärde året i rad arrangerar Max Hamburger-SM. Tävlingen är öppen för alla matintresserade och har blivit en riktig succé. Den som med bäst kreativitet lyckats kombinera smak, kvalitet och hälsa får förutom äran chansen att få sin burgare på Max meny. Nytt för i år är en proffsklass med krögare från olika delar av Sverige som också är med och tävlar. Finalen går av stapeln under folkfesten Smaka på Stockholm 4 juni då en namnkunnig jury korar vinnaren av Sveriges godaste hamburgare 2010.
- I år hoppas vi få in bidrag på hamburgerrecept som får oss att tappa andan och inspirera oss med spännande smaker, säger Richard Bergfors, VD för Max.

Nytt för i år är en proffsklass med utvalda krögare från Halmstad, Nyköping, Uppsala, Umeå och Örebro som också är med och tävlar om den åtråvärda förstaplatsen och det är svenska folket som utser en vinnare av krögarna. Den krögare som fått mest röster ställs inför en final där denna tävlar mot de fem finalister som Max valt ut från amatörklassen.

Tävla i amatörklassen
Hamburger-SM är öppen för alla matintresserade hemmakockar som vill tävla i amatörklassen genom att anmäla sitt bästa hamburgerrecept på www.hamburgersm.se senast den 14 maj. Recepten ska utgå ifrån smak, kvalitet och hälsa, vilket också är Max viktigaste ledord.

Final och pris
Fem finalister från amatörklassen väljs ut av Max chefskock Jonas Mårtensson som går vidare till finaldagen den 4 juni på Smaka på Stockholm. Vinnaren av Hamburger-SM 2010 alla kategorier utses och förstapriset är förutom äran, en klimatsmart resa för två och den vinnande hamburgaren på Max meny. Förra årets vinnare var Andreas Lännerbergs Macho Nacho burgare.

För mer information om Hamburger-SM, rösta på ditt favoritrecept och/eller själv delta i amatörklassen, besök www.hamburger-sm.se