Sveriges godaste hamburgare till Danmark

Luleå 2012-10-10 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Max fortsätter sin utlandsexpansion och öppnar i mars 2013 den första restaurangen i Danmark. Det är genom franschisetrion Jesper Panduro, Camilla Raffnsøe och Michael Raffnsøe som Max kommer servera hamburgare vid Gammeltorv, Strøget, Köpenhamn. Restaurangen är den första av flera som planeras i Danmark.
- Vi är stolta över att få möjligheten att sätta Max på kartan i Danmark som är en viktig marknad för vår utlandsexpandering. Här finns stor efterfrågan på hälsosamma och klimatsmarta alternativ med smaken i fokus, säger Richard Bergfors, vd Max.

Max första restaurang i Köpenhamn ligger mitt i city på Gammeltorv vid Strøget och öppnar i mars nästa år. Restaurangen erbjuder sittplatser, både ute och inne. Med den nya etableringen i Danmark skapas ca 50 nya jobb.

- Vi är stolta över att få representera Max i Danmark och är övertygade om att konceptet smak, hälsa, klimat kommer tas emot väl av danskarna., säger Jesper Panduro vd, Max i Danmark.

Max är Sveriges snabbast växande hamburgerkedja, som idag sysselsätter cirka 3000 personer på 91 restauranger i Sverige och Norge. Max drivs av ett stort miljöengagemang och arbetar sedan 2008 med visionen att bli ett koldioxidneutralt företag. Samma år blev Max först i världen med att klimatmärka allt på menyn. Max klimatkompenserar även hela sin produktion från jord till bord genom trädplantering i Afrika.

Redan 2003 lanserade Max, som första hamburgerkedja i världen, Delifreshsortimentet som ger alla en möjlighet att äta en nyckelhålsmärkt måltid på Max. Också den som går på en särskild diet hittar ett alternativ på menyn genom exempelvis GI-burgare och Low-Carb-burgare.