Sveriges första GI-burgare ska locka kvinnor

Luleå 2007-03-14 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Nu lanserar Max en GI-burgare i samarbete med GI Viktkoll. Traditionellt är Max kunder män mellan 18-35 år. GI-burgaren ska locka kvinnor och är en fortsättning på Max satsning på hälsosammare alternativ. Samtidigt som konkurrenter i branschen satsar på män och stora hamburgare satsar Max istället på hälsosamma lunchalternativ för både kvinnor och män.
-Kvinnor har historiskt sett varit svårast att vinna med våra hamburgare och därför satsar vi på en riktigt god burgare med lågt GI i samarbete med GI Viktkoll. Min förhoppning är att vi ska se en ökad ström av både kvinnor och hälsomedvetna män, säger Richard Bergfors, VD på Max Hamburgerrestauranger.

GI-burgaren har ett bröd med lågt GI, svenskt nötkött, ost, lök, tomat, sallad och originaldressing. I GI-målet ingår en bönsallad och Ramlösa. En GI-måltid kostar 57kr.

-Det har varit mycket spännande att ta fram GI-måltiden tillsammans med produktutvecklaren Christoffer Bergfors och gänget på Max. De har verkligen varit lyhörda och grundliga för att ta fram en GI-burgare som funkar, säger Ola Lauritzson, VD för GI Viktkoll och en av Sveriges största profiler inom GI och hälsosam mat.

Brödet är ofta boven i traditionella lunchmåltider. Det nya GI-brödet innehåller goda nyttigheter som solrosfrö, linfrö, pumpafrö och havregryn. Brödet ger ett långsamt blodsockersvar och en längre mättnadskänsla. Brödet, enligt grundreceptet, har testats i England på Oxford Brookes University och godkänts som en produkt med lågt GI, dvs. ett glykemiskt index under 55.

Enligt en undersökning från i höstas är Sverige det land som ändrar sina matvanor mest i en hälsosammare riktning. GI-metoden har fått starkt genomslag och enligt GI Viktkolls beräkningar följer fler än 300 000 svenskar GI-metoden idag.