Sveriges bästa hållbarhetschef finns på MAX

Stockholm 2020-12-02 13:00 (Uppdaterad 2020-12-02 13:00)

Sveriges bästa hållbarhetschef utses av Aktuell Hållbarhet där tidningens läsare och en jury avgör vem som får titeln. Den 2 december 2020, delas priset ut till Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på MAX. Kaj Török har bidragit till MAX hållbarhetsarbete sedan 2006.

- Det är en stor ära att bli utnämnd till Sveriges bästa hållbarhetschef. Det är ju förstås en laginsats som ligger bakom våra framgångar inom hållbarhetsområdet där både nuvarande och tidigare medarbetare har varit viktiga och särskilt ägarfamiljen Bergfors. Vårt framgångsrecept handlar om att skapa konkret hållbarhetsnytta på ett sätt som gör att Sveriges godaste burgare smakar ännu lite godare, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på MAX.

År 2008 blev MAX världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan den 14 juni 2018 är MAX som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att företaget binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut, motsvarande 110 procent av utsläppen, och samtidigt minskar utsläpp i linje med FN:s globala 1,5-gradersmål. Kaj Török har varit en av drivkrafterna i arbetet.

- För ett år sedan stod jag och Kaj på scenen och tog emot FN:s utmärkelse UN Global Climate Action Award för MAX långa klimatarbete och för satsningen med klimatpositiva produkter. Att Kaj nu ett år senare blir utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef och det arbete vi gjort tillsammans för att inspirera fler att göra mer är vi mycket stolta över, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Sveriges bästa hållbarhetschef delas ut för sjätte gången ut till en person som har bidragit med affärsnytta, hållbarhetsnytta, innovation och nytänkande i företaget. Personen ska dessutom vara en skicklig ledare som engagerar både medarbetare och ledningsgrupp i hållbarhetssatsningarna. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens roll.

 

Läs vinnarintervjun med Kaj Török här: https://www.aktuellhallbarhet.se/alla-nyheter/hallbarhetsarbete/basta-hallbarhetschef-2020-smaken-ar-vart-hemliga-klimatvapen/

 

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Filén, presskontakt, Erik.Filen@max.se